Benjamin Jakobsen — 12.06.2018 20:45

OB har i dag købt Alexander Ludwig i AC Horsens. Forsvarsspilleren tiltræder på en 4-årig aftale i OB, og har første dag på banen 18. juni.

Når OB den 18. juni begynder træningen frem mod den nye sæson bliver det med en ny spiller på træningsbanen. Tirsdag har 24-årige Alexander Ludwig nemlig sat sin underskrift på en 4-årig aftale med OB, som har købt forsvarsspilleren fri af sin kontrakt i AC Horsens.

I sidste sæson spillede Alexander Ludwig samtlige minutter for AC Horsens – i øvrigt som den eneste markspiller i hele Superligaen. Inden Alexander Ludwig blev Horsens-spiller, spillede han som helt ung hjemme på Amager for Fremad Amager og Tårnby Boldklub, inden han som 15-årig tog til FC Midtjyllands Fodboldakademi. Det var også her, han fik sin debut i Superligaen som 17-årig, men et par år senere gik turen videre for Alexander Ludwig. Det gjorde den først til Vendsyssel og sidenhen HB Køge – og for de to klubber har han spillet 139 kampe i den danske 1. division, inden han sidste år igen blev superligaspiller.

- Vi har i vores forberedelser frem til den nye sæson været på jagt efter en venstrebenet stopper, der kan supplere vores eksisterende stoppere. I den jagt har vi vurderet, at Alexander Ludwig er den rigtige spiller for os. Han er en klog spiller og en ledertype, der kan dirigere inde på banen. Derudover har han en god alder, og en god vinderholdning, siger sportsdirektør Jesper Hansen om den nyeste tilføjelse til truppen.

OB’s cheftræner Jakob Michelsen er ligesom sportsdirektøren glad for den nye tilføjelse af truppen.

- Vi er rigtig glade for købet af Alexander Ludwig. Han har spillet stærk sæson i AC Horsens, som gjorde det rigtig godt og kom med i mesterskabsslutspillet i sidste sæson. Han er en stabil spiller med en god fart, et godt venstreben og en god fysik, som jeg glæder mig til at se i aktion. Jeg har en forventning om, at Alexander fra dag ét af vil gå ind og konkurrere om pladserne i startopstillingen, og jeg er rigtig glad for, at han i dag har skrevet under med os, siger Jakob Michelsen.

Alexander Ludwig selv ser frem til en fremtid i det fynske, hvor han først og fremmest kommer for at vinde.

- Jeg er glad, jeg er rigtig glad for, at det kunne lykkes. Jeg er spændt, for et klubskifte er altid en stor ting, men jeg glæder mig rigtig meget til at trække OB-trøjen over hovedet. Jeg kommer her for at vinde. Jeg vil gerne vinde fodboldkampe, og det er det altoverskyggende for mig, og det er det, jeg er kommet til OB for at gøre. Jeg vil bruge nogle af de lederegenskaber og kvaliteter jeg har til at få det bedste frem i mig selv og i mine holdkammerater. Man kan snakke rigtig meget, men det man siger skal også udføres, og det har jeg tænkt mig at vise fra dag et, siger Alexander Ludwig.

Som nævnt bliver første arbejdsdag for Alexander Ludwig i den stribede trøje den 18. juni, når han sammen med resten af truppen begynder træningen frem imod næste sæson.