IMG_3989

03.07.2020 12:00

Akademiet styrker målmandsteamet på U17-holdet med den 15-årige målmand Sebastian Dalby Wille, som skifter til OB fra FC Midtjylland af.

Sebastian Dalby Wille skifter fra den kommende sæsonstart til OB, hvor han bliver en del af U17-holdet som førsteårsspiller. Den 15-årige målmand skifter til Striberne fra FC Midtjylland, og det er en målmand, som vores tekniske chef på Akademiet, Tonny Hermansen, er særdeles glad for at få til Odense.

- Sebastian er en målmand, som vi ser et stort potentiale i. Han har en rigtig god højde og et godt vingefang. Derudover er han rigtig atletisk til trods for hans imponerende højde, hvorfor han bevæger sig rigtig fint. Det har været rigtig vigtigt for os, at han har vist en stor lyst til at skifte til os, og at han mentalt er utrolig fokuseret på at blive en bedre målmand. Så ser man på hele pakken i forhold til fysik og indstilling, så har Sebastian alle forudsætninger for at udvikle sig i vores miljø.

- Når det er sagt, så er han kun 15 år gammel og derfor selvsagt ikke en færdigudviklet målmand. Så vi skal selvfølgelig sammen med Sebastian selv tage ham til næste step. Det er især redningsspillet på kort afstand, indlægsspillet og de lange afleveringer i åbent spil, som vi skal have fokus på. Vi tror rigtig meget på, at vi kan udvikle Sebastian, så han hele tiden kan lægge på og tage næste skridt, siger Tonny Hermansen.

Ved DBU’s U15 talentsamlinger har Sebastian Dalby Wille været udtaget til dem alle, og selvom han i den netop overståede sæson blot har været U15-målmand, har han allerede fået spilletid i U17-Ligaen for FCM. I efteråret spillede han tre kampe i U17-Ligaen for dem, ligesom han vogtede målet i en pokalsemifinale for deres U17-mandskab her i juni måned.

Hovedpersonen selv er rigtig glad for at skrive under på sin første kontrakt, og Sebastian, som oprindeligt kommer fra Sunds IF, ser matchet med OB som det helt perfekte.

- Det er en stor drøm, der går i opfyldelse for mig, og jeg ser mig og OB som det helt perfekte match. OB har på det seneste vist, at de kan udvikle fodboldspillere, og for mig er det rigtig motiverende, at det er en af klubbens egenudviklede spillere, der står på mål for førsteholdet i 3F Superligaen. Det viser, at OB er gode til at udvikle spillere, men også at de har en stor tro på de spillere, der kommer op fra Akademiet.

- Skal jeg beskrive mig selv som målmand, så er jeg god med fødderne, fysisk stor, jeg har en evne til at være kampafgørende og så er jeg helt vildt ambitiøs. Nu glæder jeg mig rigtig meget til, at jeg skal udvikle mig her i OB, og forhåbentlig kan jeg udvikle mig så meget, at jeg i fremtiden kan opfylde min næste helt store drøm om at spille i 3F Superligaen, fortæller Sebastian Dalby Wille.

Sebastian Dalby Wille bliver som tidligere nævnt OB-spiller efter sommerferien, hvor han bliver en del af U17-truppen på Akademiet.