DSC01941

14.11.2020 20:40

Oliver Christensen fik sin første kamp for det danske A-landshold mod Sverige og er stolt og ydmyg over at være kommet så langt, hvilket mange skal have tak for.

Der er dage i ens liv, som man aldrig glemmer. Onsdag d. 11. november bliver sådan en af slagsen for Oliver ”OC” Christensen, som fik en på opleveren, da han fik sin første A-landskamp. 90 minutter plus det løse senere kunne han se tilbage på et clean sheet i debuten mod de gamle ærkerivaler fra Sverige.

- Det var fantastisk. Det har jo været en drengedrøm for mig at komme på A-landsholdet, og jeg er virkelig stolt over, at det lykkedes. Det var utroligt fedt at prøve, og alle tog godt imod mig. Det er nogle gode gutter, og det er meget kendetegnende for dansk fodbold, at man behandler hinanden ordentligt. Sådan er det også i OB, så det var helt sikkert en af de bedre oplevelser, fortæller han.

Han er dog hurtig til at takke de folk, der har gjort det muligt at opnå den store ære at repræsentere sit land på højeste niveau.

- Jeg skylder min barndomsklub i Kerteminde rigtigt meget. Det er en samarbejdsklub i Øens Hold, og man har hjertet på rette sted på Østfyn. Jeg kommer tit i Kerteminde, og jeg hjælper også gerne til med at træne nogle af de unge. Derudover har jeg fået en meget flot opvækst på vores akademi i OB med nogle meget dygtige trænere. Og så vil jeg gerne sende en kæmpe ros til målmandstræner Lars Bjerring og de andre målmænd i teamet. De har alle en stor andel i, at jeg har fået denne landskamp.

Et unikt sammenhold
Selv siger målmandstræner Lars Bjerring om sin protegé:

- Jeg er glad og stolt på hans vegne. Jeg var faktisk ret nervøs, da jeg så kampen, og det plejer jeg ikke at være. Men jeg ved, hvor meget det betyder, at det går godt, når man er på den store scene. Det er dejligt, at jeg har kunnet hjælpe ham på vej til sin store drøm.

- Vi har et ret unikt sammenhold i vores team, hvor alle tre målmænd (Sayouba Mandé og Hans Christian Bernat, red.) hjælper hinanden. De er konkurrenter, men de fremstår som en stærk enhed, og da Oliver fik beskeden om sin udtagelse, var Sayouba Mandé den første henne og give ham et kram og sige tillykke. De hjælper alle hinanden til at blive bedre, og det gør mig glad, at der er den loyalitet imellem dem.

Begge ben på jorden
Hos barndomsklubben i Kerteminde er man også stolte over en lange keeper, fortæller næstformand i klubben, Søren Eriksen:

- Det er jo helt fantastisk og ret rørende, faktisk. Vi kunne jo se hans evner, og han har altid været målrettet i sit arbejde. Han kommer tit i Kerteminde, og der er kæmpe respekt omkring ham, fordi han ikke skilter med, at han er en Superligastjerne. Han har begge ben på jorden og er bare Oliver fra Kerteminde. Det falder ham naturligt at komme i klubben og hjælpe med at træne, og det er skønt. Nu skal han bare nyde det og så blive ved med at holde fokus, slutter Søren Eriksen.

Oliver Christensen er tilbage på U21-landsholdet, som møder Rumænien på tirsdag. De rød-hvide har allerede kvalificeret sig til næste sommers EM-slutrunde, men Oliver Christense fortæller fra landsholdslejen, at man gerne vil slutte som ubesejrede i gruppen, og derfor er der allerede nu fuld koncentration til den kamp.