DSC09093

25.09.2020 15:30

I første del kunne I læse om Issam Jebalis opvækst i Tunesien. Denne del handler om, da han flyttede fra Tunesien indtil nu, hvor han tørner ud i den stribede trøje.

Efter knap 24 år i Tunesien var det tid til, at Issam Jebali skulle videre og jagte sin drøm. Drømmen ledte ham til Sverige, hvor han skrev kontrakt med IFK Värnamo, som lå i anden division.

- På det tidspunkt ventede min kone og jeg et barn, så jeg ville gerne bare starte i en lavere division, og hvis jeg så fortjente det, kunne jeg rykke op på et bedre hold. Jeg spillede halvandet år i Värnamo, og så blev jeg solgt til IF Elfsborg, hvor jeg spillede i to år, og det var jeg også meget glad for. Så kom jeg til Rosenborg BK og derefter Saudi Arabien. Her havde jeg en af de bedste tider i mit liv. Det var perfekt til min familie, fordi de havde gode indkøbscentre, legepladser, og så skinnede solen hele tiden.

Og netop familien er førsteprioriteten for Issam.

- Jeg er en stor familiemand. Når man er gift og har to børn, er det første, man tænker på, hvordan familien vil have det med den situation, man skal ud i. Som spiller vil jeg selvfølgelig gerne vælge den bedste klub, men min familie skal også prioriteres højt. Det skal være et godt og trygt land, når man skal have børnene med. Selvfølgelig elsker jeg fodbold højt, men jeg elsker mine børn højere, så jeg bygger mit liv omkring dem.

Issam til Odense

Efter Saudi Arabien kom Issam til Danmark, da han og familien rykkede til Odense og OB.

- Da jeg kom hertil, havde jeg været i både Norge og Sverige før, så jeg havde en ide om, hvordan det ville være at bo i Danmark. Jeg havde et par danske venner, så jeg havde også en fornemmelse omkring, hvordan danskere er, siger han og fortsætter:

- Jeg elsker Danmark, men den geografiske situation er også ofte meget afhængig af, hvordan det går sportsligt. Når det går godt, elsker du landet og det hele, og når det går dårligt, så er alt dårligt. Jeg prøver at adskille fodboldkarrieren og mit personlige liv, men det er svært. Isoleret set er Danmark et fantastisk land – det er rent, trygt og godt for min familie. Mine børn går i børnehave her, og de er tilmed begyndt at snakke lidt dansk. Det er et af de bedste lande i verden.

Så landet er godkendt, men også klubben er Issam virkelig glad for at være en del af.

- Jeg kan virkelig ikke klage over klubben. Siden jeg kom til, har alle været søde ved mig, og det føles som hjem. Alle respekterer hinanden, og vi snakker godt sammen. Det er noget af det vigtigste som spiller, at man kan tage på arbejde og føle sig komfortabel, og det gør man bestemt i OB. Det er nogle skønne gutter, og det føles som en stor familie.

”Mr. Showtime”

Hvis man følger Issam Jebali på Instagram, vil man ofte se, at han skriver ”Showtime” i billedteksterne, og det stammer tilbage fra Tunesien:

- De tunesiske fans er meget passionerede omkring fodbolden, så de kan godt blive lidt skøre til tider. Hvis du har en god kamp, er du kongen, og hvis du har en dårlig kamp, så skal du nok få det at vide. Der er meget pres på – du skal spille godt, og du skal score. De kaldte mig altid ”Mr. Showtime”, fordi jeg gjorde det godt, når jeg var på banen. Jeg begyndte at tage det til mig og bruge det som motivation. Jeg kan godt lidt at sige ”Showtime” på kampdagene. Det føles altid som ”Showtime” på kampdagene, fordi fansene er der, de drikker, hygger og har det sjovt, og de vil gerne se fight, godt spil og lidt lækre tricks. Showtime.

Og netop de lækre tricks har vi fået flere smagsprøver på i Odense allerede, men det er altså ikke kun for at se smart ud, Issam gør det.

- Jeg kan selvfølgelig godt lide at drible, fordi jeg er god til det, men min fodbold handler mest om at tage ansvar. Driblingerne er bare lidt ekstra, jeg kan give til holdet. Det er noget, jeg har øvet mig på, siden jeg var lille. Da de andre drenge slappede af og nød deres fritid, så øvede jeg mig på driblingerne, så de sad skarpt. Jeg elsker Ronaldinho, fordi han er magisk på banen.

Men Issam er mere end bare driblinger og tricks – han forsøger hele tiden at få flere facetter ind i hans spil.

- Man skal være alsidig i dagens fodbold, så derfor prøver jeg at tage lidt fra mange spillere og tilpasse det mig eget spil. Min mentalitet er, at når der står 0-0, så vil jeg altid gå forrest og tage ansvar – jeg vil gøre alt for, at vi kan komme foran. Jeg er aldrig bange for at gå ind i boldene, jeg har ikke lyst til bare at holde en position og vente på, at bolden kommer til mig. Hvis vi vinder, så vil jeg være en del af det på den ene måde eller den anden.

Top seks er målet

Issam Jebali er kommet bragende ud til sin anden sæson i den stribede, og generelt er han virkelig glad for at være i klubben.

- Miljøet i klubben i denne her sæson føles meget bedre, så det er godt, at klubben har investeret meget i faciliteterne. Det har hjulpet os meget som hold. Nu har vi også vores eget styrkerum, og det gør virkelig meget, siger Issam smilende og fortsætter:

 - Sidste år var der mange ting, der personligt ikke kørte for mig, men nu går det godt. Jeg spiller godt, og folk er glade. Men jeg tvivler aldrig på mig selv, for jeg ved, hvad jeg kan.

Sæsonstarten for OB har været god, og hvis man spørger Issam, så er han ikke i tvivl om, at det kommer til at fortsætte.

- Min ambition er den samme, som den altid har været. Vi skal i top seks. Jeg har ikke de store personlige ambitioner. Jeg er ikke typen, der går efter at blive topscorer. Til gengæld vil jeg gøre alt i min magt for, at holdet spiller godt. Jeg vil tage alle de svære bolde, alle de svære dueller og gøre alt for at løfte holdet. At score er selvfølgelig også en af tingene, men jeg kan bedre lide at hjælpe andre til at score. Hvis jeg bliver topscorer, bliver jeg glad, men hvis jeg hjælper en anden til at blive det, bliver jeg endnu gladere.

 

Hvis du kunne tænke dig at få en flot stribet trøje med Jebalis navn på, så du kan købe en lige her.

På søndag d. 27. september spiller vi sæsonens første udebanekamp. Den er mod AGF, og du må desværre ikke komme på stadion. Til gengæld kan du se kampen på TV3 Sport, høre den på LIGA på P3 eller som altid følge den på vores live-Twitter OdenseBK_Live.