Uden-mic-1-mindre

12.08.2022 09:10

Den talentfulde forsvarsspiller Tobias Slotsager har underskrevet en treårig fuldtidskontrakt, hvor den unge fynbo nu rykkes op i førsteholdstruppen.

Allerede som 15-årig viste Tobias Slotsager et niveau, der retfærdiggjorde, at han kunne spille med, når superligatruppen spillede træningskamp, og i vinters blev han derfor også inviteret med på førsteholdets træningslejr. Talentet bliver nu belønnet, da vi har indgået en aftale med den unge midtstopper om en treårig fuldtidskontrakt.

-Tobias er en ung midterforsvarer med alle de egenskaber, vi leder efter. Han har et naturligt lederskab i sin personlighed uanset miljøet, så vi er glade og stolte over at kunne arbejde videre med Tobias i OB, siger Björn Wesström, der er fodbolddirektør i OB.

Den blot 16-årige Tobias Slotsager er også selv glad og stolt over, at han nu rykkes fast op i førsteholdstruppen:

- Det er jo et kæmpeskridt, at jeg skal til at være en del af førsteholdtruppen. Det er selvfølgelig noget, jeg har stilet efter, og det er bare rart at kunne kalde sig superligaspiller. Jeg har trænet med superligatruppen i et par år, hvor jeg har været med en gang om ugen, så jeg kender efterhånden spillerne og trænerstaben godt, og jeg føler, at det vil forekomme naturligt, siger Tobias Slotsager

Tobias Slotsager har tidligere været anfører for det danske U16-landshold, ligesom han i august har været med U17-landsholdet til Open Nordic Tournament i Norge, og selvom han fortsat også vil spille med U19, så er han nu en del af superligatruppen i OB.

- Jeg er 16 år, og det kan godt være, at jeg ikke skal spille fra start lige nu, men jeg håber, at jeg kan hjælpe så meget som muligt med det, jeg har med fra Akademiet, og at jeg kan presse de andre til at blive bedre - ligesom de andre kan hjælpe mig, siger Tobias Slotsager.

Tobias Slotsager startede til fodbold i Øens Hold-klubben Morud IF, hvorfra han som U14-spiller skiftede til Odense Boldklub.

- Jeg startede som offensiv midt eller angriber i Morud IF, men siden jeg kom til OB i U12 som prøvespiller, så har de egentlig prøvet at bruge mig som midterforsvarer, siger Tobias Slotsager.

Da Tobias Slotsager selv er fynbo, så er det også specielt for ham at repræsentere Odense Boldklub.

- Når man bor på Fyn, så er man OB-fan. Jeg har længe fulgt klubben, og jeg ser hver kamp. Jeg har en masse venner, der hvor jeg bor, der alle sammen er OB-fans, siger Tobias Slotsager og fortsætter:

- Jeg er jo bare en normal fodboldspiller, der er heldig at have fået muligheden for at være med her, og jeg håber, at jeg kan gøre fansene glade og spille noget god fodbold. Fansene kan glæde sig til en spiller, der vil gøre alt for at få point i hus.

Den nye kontrakt mellem OB og Tobias Slotsager løber til sommeren 2025, og han vil fremover spille i trøje nummer 28.