_MG_4499

12.08.2022 13:52

I morgen starter U19-Ligaens nye sæson, og allerede i første runde får vi besøg af mestrene fra F. C. København til et brag i Ådalen, og det er noget som U19-cheftræneren ser frem til.

I morgen er der besøg fra hovedstaden, når U19-drengene spiller første kamp i den nye ligasæson. Det er nemlig F. C. København, der er den første modstander i U19-Ligaens sæson 2022/2023, og selvom de danske mestre er en svær modstander, så er det stadig en kamp, holdet ser frem til at spille.

- Der er ingen tvivl om, at F. C. København er et af de stærkeste hold i Danmark, og de har nogle rigtig gode spillere. Når det så er sagt, så tror jeg, at det passer os fint, at vi allerede møder dem her i starten, fordi vi kan godt lide at måle os med de bedste, siger Ivan Poulsen, som er cheftræner på U19-holdet.

Netop det med at måle sig med store hold er noget, U19-drengene har haft rig mulig for på deres tur til Zagreb i sidste uge, og selvom resultaterne ikke altid gik i en fynsk retning, så fik truppen stadig meget med hjem fra turen:

- Turen til Kroatien har gjort, at vi er blevet rystet mere sammen. Vi har spillet en del kampe på et internationalt højt niveau, og det har været med til at styrke relationerne på banen, siger Ivan Poulsen.

Sæsonopstarten sker også ovenpå, at der har været fuld gang i transitionen. Udover Charly Nouck Horneman og Luca Kjerrumgaard, der blev superligaspillere ved udgangen af sæsonen, er også Tobias Slotsager og Aske Adelgaard blevet en del af førstetruppen i løbet de sidste par uger, mens også Max Ejdum har fået debut i superligakampen mod FC Midtjylland.

Selvom det er noget, som kan have konsekvenser for U19-holdets sæson, er det stadig noget, der glæder cheftræneren:

- Vi er her for at gøre flere spillere klar til førsteholdet. Hver gang der kommer en debutant, eller at nogen bliver inviteret med op til træning og kampe, er vi glade og stolte. Så er det jo op til os at gøre den næste klar, og så udfylder vi hullet med det næste talent, siger han.

Og når det kommer til målsætningerne for den kommende sæson, så håber træneren, at holdet igen kan ende i den øverste halvdel af ligaen.

 - Målsætningen er, at vi gerne vil være en del af den øverste halvdel af U19-Ligaen, og derudover at give spillerne de rette forudsætninger i forhold til deres udvikling. Vi vil være tydelige i vores spillestil, og så vil vi gerne bringe flere op i førsteholdstruppen, siger Ivan.

Kampen mod F. C. København spilles kl. 12.30 på Bane 2.