DSC00097-Edit

19.08.2022 11:12

Yankuba Minteh har over to gange været på prøvetræning i OB, og her har han imponeret os alle, så vi nu er blevet enige om en aftale, der løber frem til sommeren 2024.

Vi er blevet enige med Yankuba Minteh fra Gambia om en toårig kontrakt, så den 18-årige offensivspiller nu flytter til Odense.

- Yankuba en venstrebenet kantspiller, som godt kan lide at gå ind i banen og udfordre en mod en, hvor han er god til at bruge sit temposkift og sine driblefærdigheder til at komme til afslutning eller iscenesætte sine medspillere, siger U19-cheftræner, Ivan Poulsen, og uddyber:

- Det er samtidigt interessant at få en afrikansk spiller til. Det giver noget helt andet til vores miljø og kultur, og derudover så kommer han med nogle kompetencer, som forhåbentligt giver noget til holdet.

Yankuba Minteh kommer til OB fra Steve Biko FC i Gambia, og han er meget spændt på at blive en del af klubben.

- Det er en god ting for mig, og jeg er meget spændt på at blive en del af OB. Det er virkelig dejligt at flytte til Danmark, og jeg er meget glad for at være her. Det er min første kontrakt i min fodboldkarriere, men jeg har fået et godt indtryk af klubben fra første gang, jeg var her. Alle har taget godt imod mig, og jeg synes også selv godt om klubben. Jeg drømte om at blive en del af klubben, og det er nu lykkedes, så jeg vil give alt, hvad jeg kan, for klubben, siger Yankubah Minteh.

- Vi har været grundige
For OB er det også en speciel case, når vi nu har hentet en afrikansk spiller til Akademiet, og akademichef, Tonny Hermansen, er derfor også spændt på at følge hans udvikling:

- Det er jo noget nyt for os, at vi har haft Yankuba op to gange, men vi synes, vi har været grundige i forhold til at beslutte os for at tage en spiller fra Gambia ind til os, og vi er sikre på, at det her kan blive rigtig spændende, siger Tonny Hermansen.

- Aftalen er to år, og så håber jeg, at når det første år er gået, så har vi allerede set, det han kan, og at han har udviklet sig, så vi kan tage det næste step med ham. Men vi har tålmodighed i processen, så vi ikke bare stresser på. Skal det vare en måned, skal det vare to måneder, skal det vare et år, før han rykker op på førsteholdet, det er der ikke sat nogen tid på; vi har ligesom sagt, at han først skal finde sig selv i vores måde at spille fodbold på, vores kultur og helheden generelt set, så han kan integreres ude på college, hvor han skal være sammen med både vores fodboldspillere og andre, siger Tonny Hermansen.

Aftalen mellem OB og Yankuba Minteh løber frem til den 30. juni 2024.