Søren Krogh på tapet

18.01.2022 09:40

Søren Krogh tiltræder som ny assistenttræner i OB, hvor han og Peter Feher vil være assistenttrænere for Andreas Alm.

Vi er blevet enige med Søren Krogh om en aftale, så den tidligere fodboldchef i AaB tiltræder som ny assistenttræner i OB på en aftale gældende frem til sommeren 2024. Han har første arbejdsdag i OB på søndag.

- Søren Krogh bringer en stor erfaring som assistenttræner, hvor han blandt andet har været assistenttræner i FC Nordsjælland for Kasper Hjulmand og Flemming Pedersen, inden han tog til AaB for at blive fodboldchef, og vi er rigtig glade for at byde ham velkommen i klubben, siger sportschef i OB, Michael Hemmingsen.

I løbet af vinterpausen er vi blevet en mand mindre i trænerteamet, da Henrik Hansen er blevet ny cheftræner i SønderjyskE, og derfor er vi glade for, at vi nu har fundet en ny assistenttræner til førsteholdstruppen.

- Det er et scoop for os, at vi kan tiltrække en kapacitet som Søren. Han har tidligere været omkring udviklingen af talenter og akademi i både AaB og FC Nordsjælland, og her skal han være med til at udvikle vores hold, spillestil og spillerne sammen med det øvrige trænerteam, og det er vi sikre på, han får succes med.

- Odense er en fantastisk by med gode fans

Som aktiv nåede Søren Krogh at repræsentere Brøndby IF, BK Frem og FC Nordsjælland i Superligaen, inden han i 2011 lagde støvlerne på hylden og blev tilknyttet FC Nordsjællands U19-hold.

I 2015 blev han rykket op som assistenttræner i den nordsjællandske fodboldklub, inden han i januar 2020 blev præsenteret som ny fodboldchef i AaB, men nu bliver det i Odense, han skal udvikle talentfulde fodboldspillere.

- Odense er en fantastisk by med gode fans, men én femteplads de sidste ti år er for lidt. Fodbold betyder utrolig meget for fansene og byen, og det er noget af det, jeg har købt ind i. Det handler om at bygge noget op i fællesskab med fans og by, og med den synergi tror jeg på, at vi kan få det hele til at gå op i en højere enhed, siger Søren Krogh og tilføjer:

- På bagkant af coronaen har det været tydeligt at se, hvor meget fansene betyder, når man sammen kan lægge et tryk på modstanderne. Derfor tror jeg også, at vi sammen med fansene kan skabe et rigtig stærkt fællesskab. Men det handler om resultater, og dem skal vi nok få, men vi skal gøre det sammen som klub.

Søren Krogh er 44 år, og han kan nu glæde sig over, at han snart skal til Odense.

- Jeg ser OB som en stor og solid klub, hvor akademiet laver et fantastisk stykke arbejde, og som jeg ser det, er der også nogle spændende spillere på vej. Der er et fantastisk akademi og et stort fundament i klubben. Det har jeg kunnet mærke, når jeg har været her både som spiller og som træner, siger Søren Krogh.

I Odense vil Søren Krogh indgå i et trænerteam, hvor han allerede kender flere af de kommende kollegaer rigtig godt.

- Jeg kender Peter Feher og Lars Bjerring fra AaB og FC Nordsjælland, og det er nogle dygtige folk. Derudover har jeg haft nogle gode snakke med Andreas, og jeg glæder mig til at arbejde med dem. Jeg er tryg, og jeg tænker, jeg vil være et frisk pust i trænerteamet, da jeg har nogle erfaringer, som OB forhåbentlig kan lukrere på.

Kontrakten mellem OB og Søren Krogh løber frem til den 30. juni 2024.