MicrosoftTeams-image (18)

05.05.2023 13:29

For at kunne fastholde vores flotte placering i DBU’s licenssystem, skifter vi nu vores lysanlæg i Ådalen, så vi kan fortsætte med at levere gode træningsrammer samtidig med, at vi bliver mere bæredygtige.

DBU vurderer hvert år alle klubber, som søger talentlicens i Danmark, og i flere år i træk har vi været blandt landets højest rangerede klubber. Hver dag arbejder vi for at blive endnu bedre og levere bedre rammer for børne- og ungdomstræningen. I den forbindelse har vi valgt at udskifte lyset på banerne i Ådalen, så betingelserne for at træne fodbold udenfor de lyse dagtimer bliver bedre:

- Børn og unge samles hver dag midt i Odense for at dyrke motion og forbedre den mentale sundhed og trivsel gennem fodbolden, og i de fleste tilfælde foregår træningen i de timer, hvor solen ikke er på sit højeste. Derfor har vi nu fået installeret nyt lys i Ådalen, så det er nemmere at træne fodbold om aftenen, siger Tonny Hermansen, der er akademichef i klubben, inden han fortsætter:

- Samtidig styrker det også vores rangering i DBU’s licenssystem, så vi fortsat kan være med til at levere nogle af de bedste fodboldtalenter i Danmark.

Nyt, bæredygtigt lys

Denne udskiftning vil dog ikke blot gavne klubben og de mange fodboldspilleres mulighed for fodboldtræning, men den vil også forbedre vores miljøpåvirkning, da det kræver færre LED-lys at opnå samme antal LUX på banen, som de hidtidige halogenpærer har leveret.

Samtidig har LED-lysene en længere levetid og kræver fire til fem gange mindre strøm end de hidtidige halogenlamper.

- Det er samtidigt fedt, at denne udskiftning også vil mindske vores miljømæssige påvirkning af samfundet omkring os, da energiforbruget vil være op til 75% mindre ved at skifte til LED-pærer, og vi vil derfor også udlede mindre CO2, siger Tonny Hermansen.