Vi fortsætter det glimrende samarbejde med Middelfart G&BK

26.04.2024 07:04

Siden 2018 har vi arbejdet tæt sammen med MG & BK. Nu er der sat underskrifter på en forlængelse af aftalen, så den nu løber frem til 2027. Her vil der særligt være fokus på at løfte børnefodbolden i Middelfart igennem sparring, fælles træninger og kurser.

Vi har netop forlænget vores samarbejdsaftale med MG & BK, og det vækker stor glæde på Vestfyn:

- Vi er utroligt glade for at kunne forlænge vores aftale med OB om et strategisk samarbejde. Det er nu tredje periode, vi går ind i, så det vidner om et rigtig godt samarbejde, der giver stor værdi for begge parter, siger Simon Gade, der er formand for MG&BK.

Foruden en forlængelse af samarbejdet er der også flere tilføjelser, der skal forbedre miljøet for de yngste spillere i Lillebæltsbyen.

- OB er blevet en synlig del af vores klubmiljø, når vi har haft nogle ressourcer fra klubben ude i vores lokale klub. Og det har styrket vores samarbejde og kendskab til hinanden. På den måde er vores samarbejde med til at styrke hele vores børnefodboldsegment. Vi får sparring fra dygtige trænere inde fra OB, som er med til at hæve hele vores struktur og niveau. Så det har vi stor glæde af, siger Simon Gade.

- Der ligger et stort, stort potentiale derude på Vestfyn

I OB har akademichefen, Tonny Hermansen, været inde over den nye samarbejdsaftale, og han sætter også stor pris på, at vi er blevet enige om en forlængelse.

- Først og fremmest så er vi glade for, at vi endnu en gang kan forlænge med Middelfart. Jeg synes, der ligger et stort, stort potentiale derude på Vestfyn. Derfor er vi rigtig glade for, at vi kan få underskrevet en ny treårig aftale med MG&BK, så vi kan få sikret os, at de store talenter, der render rundt i det vestfynske, har en tilknytning til os. Der er ingen tvivl om, at for mig er det centralt, at OB får lavet en samarbejdsaftale med Middelfart, siger Tonny Hermansen.

Børnefodboldsegmentet får et stort løft

Med forlængelsen af samarbejdsaftalen er der kommet et udvidet fokus på talentudvikling helt nede i børnesegmentet. Og det er ikke tilfældigt, hvis man spørger Tonny Hermansen:

- Det samarbejde vi går ind i nu, der vil de gerne have, at vi skal rette fokus på børne- og ungdomsfodbolden i forhold til både at være sparringspartner og få inspiration gennem kurser. Der skal vi støtte op, så vi kan komme ud med vores konsulenter og sparre med deres trænere og ledere. Så vi kan få lavet et setup, hvor vi holder fokus på børneudviklingen, siger Tonny Hermansen.

Hos MG & BK er Simon Gade enig:

- Det vi gerne vil have endnu mere koncentreret fokus på, det er vores børnesegment. Der oplever jeg, at vi har en stor volumen i vores medlemstal. Derfor vil vi også kunne gøre en mærkbar forskel ved hjælp af OB’s ressourcer, så vi kan hæve vores setup og blive mere strukturerede gennem træningsplanlægning og supervision, siger Simon Gade, inden han fortsætter:

- Helt generelt skal vores træningsniveau gerne hæves i løbet af denne samarbejdsaftale, og der er OB en vigtig sparringspartner for os. Vi kan lære meget af dem, og nu skal vi se, hvordan vi kan få det ind i en klub som vores.

- Vi ser en stor værdi i, at der på tværs af Fyn er et stærkt samarbejde

Med samarbejdet fortsætter Middelfart G & BK som en del af Øens Hold-samarbejdet med mere end 110 fynske fodboldklubber. Det er også noget, de sætter en lokal ære i:

- Vi synes, at det er vigtigt, at vi har et tæt samarbejde på Fyn, og det gør, at det klart er den vej, vi skal prioritere. Vi ser en stor værdi i, at der på tværs af Fyn er et stærkt samarbejde, hvor alle klubber arbejder i samme retning, siger Simon Gade, og fortsætter:

- Der har OB en afgørende rolle, som den stærkeste og største klub med ressourcer til at løfte nogle fælles opgaver. OB har ressourcer til at facilitere fælles møder med børneudviklingstrænere i vores klubber, og det gør, at vi har en tættere dialog og samarbejde i de forskellige klubber på Fyn.

Den nye aftale mellem OB og MG & BK løber nu frem til 2027.