At spille på hjemmebane
er noget helt specielt

Benjamin Jakobsen/ob.dk

Benjamin Jakobsen — 10.04.2018 14:43

Søndag er OB tilbage på EWII Park, når Randers kommer på besøg, og Greve tror på en stribet sejr.

Seneste OB-kamp bød på et 2-2 opgør på udebane mod Lyngby. En kamp hvor det udlignende mål fra OB var noget af et langskudsdrøn fra Mathias Greve, som i store perioder har shinet i den igangværende sæson. Vi bad ham efter tirsdagens træning om at tænke tilbage på tirsdagens kamp - og han huskede tilbage på mange fornuftige ting fra kampen i Lyngby.

- Jeg synes faktisk, at vi spillede en rigtig god første halvleg, hvor vi gjorde mange ting rigtigt. Kombinationer sad der, og vi var farlige fra første fløjt. Vi kan vel sagtens være foran med 2-0, inden de bragte sig foran – jeg misbrugte i hvert fald selv en stor chance. Men de kom som bekendt foran – og når et hold der har haft store problemer kommer foran, så får de bare rigtig meget energi ind i deres spil. Men jeg synes overordnet set, at der var mange positive tendenser i spillet. Vores indlægsspil fik vi dog langt fra udnyttet godt nok. Både højre og venstre back fik vi sat godt i scene, men i sidste ende manglede kvaliteten, inden det blev helt godt, siger Mathias Greve om søndagens kamp i Lyngby.

På søndag gælder det så en ny kamp – og OB tager på hjemmebane imod Randers FC i runde 29 af Alka Superligaen. Det er tredje kamp i gruppespillet, og inden den kamp indtager OB en 1. plads i puljen, mens Randers er nummer 3 i puljen – 12 point efter OB. I grundspillets sidste kamp tabte OB med 4-1 til Randers FC på udebane, så Mathias Greve og resten af OB-truppen er klar over, hvad Randers er gode til.

- Vi er jo klar over, hvad Randers kan – og hvis vi ikke kunne huske det, så fik vi os noget af en reminder tilbage i marts måned. Hvis vi giver dem plads, så har de nogle spændende typer oppe foran. Det var især vores tidligere holdkammerat fra OB, Bashkim Kadrii, der var ond ved os. Han er en rigtig dygtig spiller, og vi ved, at han ikke skal bruge meget plads for at affyre den kanon, han har. Omvendt viste vi også i perioder af første halvleg, at vi selv har kvalitet nok i truppen til, at vi kan gøre ondt på dem. Derfor har jeg da klart en forventning om, at vi kommer til at gøre mere ondt på dem, end de kommer til at gøre ondt på os.

Som sagt var seneste indbyrdes opgør i Randers. På søndag er det til gengæld på EWII Park i Odense. Et sted hvor OB historisk set har overhånden i forhold til Randers. Således har der været 21 opgør mellem de to klubber i Odense. OB har vundet 10 af dem, fem er endt uafgjort, og seks gange har randrusianerne vundet. Det mener Mathias Greve ikke er tilfældigt – for at spille i Odense er bare noget helt særligt.

- Det overrasker mig bestemt ikke, at vi har et godt tag på Randers i Odense. Som OB-spiller er det noget helt specielt at spille på hjemmebane. Fra mig skal der både lyde stor respekt og stor tak til den flok fans, der følger os rundt i hele landet. Men når man spiller i Odense, så er der flere OB-fans, der er flere minder, og der er en anden tryghed, når man går på banen. Især stemningen giver os de ekstra procenter, og jeg er sikker på, vores fans er klar på søndag, og derfor tager vi de tre point mod Randers, siger Mathias Greve.

Kampen mellem OB og Randers FC spilles på EWII Park klokken 12:00, og du kan købe billet til kampen her.