Fortjent sejr
over SønderjyskE

Kent Rasmussen / OB

Morten Wamsler — 02.04.2018 16:31

OB vandt 2-1 over SønderjyskE efter perioder med dominans og perioder med nervøse udfald.

Tilskuere: 2.933

OB: Sten Grytebust - Ryan Johnson Laursen, Kenneth Emil Petersen, Marco Lund, Jacob Barrett - Mathias Greve (66. Mikkel Desler), Jeppe Tverskov, Troels Kløve, Casper Nielsen (88. Joao Pereira) - Anders K. Jacobsen, Nicklas Helenius (80. Andre Rømer).

Bænk: Thomas Mikkelsen, Joao Pereira, André Rømer, Rasmus Jönsson, Julius Eskesen, Mikkel Desler, Mathias Jørgensen.

SønderjyskE: Sebastian Mielitz - Stefan Gartenmann, Marc Pedersen, Kees Luijckx, Simon Poulsen (72. Nicholas Marfelt) - Niki Zimling - Emil Scheel, Rasmus Vinderslev (46. Mads Hvilsom), Eggert Jonsson, Christian Jakobsen - Mikael Uhre (63. Søren Frederiksen).

Bænk: Lukas Fernandes, Anders Egholm, Nicholas Marfelt, Jeppe Simonsen, Søren Frederiksen, Mads Hvilsom, William Tchuameni.

Om kampen:

OB tog 2. Påskedag hul på gruppespillet i Alka Superliga mod SønderjyskE. Det var således en kamp mellem de to hold, der er gået ind i gruppespillet med flest point, og en sejr ville således sende OB i en rigtig god position i forhold til at spille med om Europa League-kvalifikation i stedet for mod nedrykning. Og det var OB, der kom bedst fra land. Efter et kvarter var boldbesiddelsen tæt på 70% i OB’s favør, og det var som om, at SønderjyskE ikke rigtig kunne finde ind i kampen.

Det blev kun forstærket af, at OB allerede efter fem minutter kom i front, da Nicklas Helenius i et stærkt løb i feltet fik banket bolden i kassen til 1-0. OB fasthold initivativet, men gæsterne kom efterhånden bedre ind i kampen og fik lidt mere flow i spillet. Bedst som de var mest nærgående, var det Troels Kløve, der opfangede en løs bold fra en af sine tidligere sønderjyske holdkammerater, og efter et par træk sparkede han bolden i nettet fra kanten af feltet. Det kunne være blevet en endnu større pauseføring, da Anders K. Jacobsen lige præcis missede at nå frem til et indlæg tæt foran mål, men en to-måls-føring efter 45 minutter var ikke til at kimse af.

Efter pausen justerede SønderjyskE lidt og satsede mere aggressivt på en reducering. OB havde sine store chancer, som ikke blev udnyttet, men gæsterne var ligeledes meget nærgående, og halvvejs gennem en jævnbyrdig anden halvleg, blev bolden sparket ind på hånden af Kenneth Emil Petersen i feltet, og så var der straffespark til SønderjyskE. Niki Zimling sparkede til den, og selvom Sten Grytebust fik fingerspidserne på, så gik den i nettet til reducering 2-1.

Så var det som om at gamle SønderjyskE spøgelser dukkede op på EWII Park, og tidligere overbevisende indsatser, der er endt med pointtab mod sønderjyderne, dukkede pludselig op i tankerne. Der var da også chancer til gæsterne, der ihærdigt jagtede udligningen, men OB havde også mulighederne for at øge føringen. Men der kom ikke flere mål, og dermed kunne OB sikre sig de tre point i kampen, hvilket betyder, at der nu er tre points forspring til SønderjyskE og 11 point til nedrykningsstregen i gruppespillets pulje 2. Der resterer fem kampe - den næste er i Lyngby på lørdag kl. 16.

Kent Nielsen efter kampen:

- Hvis vi holder de nøgterne briller på, så var der mange ting, vi var glade for i første halvleg, men vi kom også i mange gunstige situationer, som vi ikke fik nok ud af. Pauser kan ofte ændre nogle ting, men jeg synes at vi får nogle omstillinger vi skal have noget ud af i starten af anden halvleg. Vi får et straffe imod os, som jeg synes er hårdt dømt, og så bliver det lidt nervøst. Men jeg synes vi fik set flere sider af os, hvor vi i perioder spillede rigtig godt, men hvor vi også i andre perioder sled godt for det mod en modstander, der var fysisk stærkere end os. SønderjyskE gør spillet meget tykt centralt, og vi har ikke været så gode til at udnytte den plads, det giver i bredden. Det gjorde vi godt i dag, og vi kunne have fået endnu mere ud af det, end vi gjorde. Det var en hård uge efter Randers-kampen, hvor vi forpassede den sjetteplads, som vi ellers har været med omkring i 26 kampe, men den seneste uge har vi brugt godt og målrettet, og selvom vi var påvirket af tre nederlag i træk, så holdt vi hovedet koldt.