Henrik Hansen bliver ny
assistenttræner i OB

Morten Wamsler — 12.04.2018 10:00

OB har skrevet en 3-årig kontrakt med Henrik Hansen, der er ny assistenttræner fra den 18. juni.

OB har skrevet en 3-årig kontrakt med Henrik Hansen, der bliver ny assistenttræner i OB, når John Bredal stopper til sommer. Henrik Hansen spillede i OB fra 2008-2010 og kommer til klubben efter en periode som assistenttræner i SønderjyskE.

38-årige Henrik Hansen overtager den ledige plads som assistenttræner i OB, når han fra sommer tager hul på et nyt kapitel i sin trænerkarriere. Den tidligere midtbanespiller har i det seneste år været assistenttræner på SønderjyskE’s Alka Superliga-hold, og han bliver en spændende tilføjelse til staben omkring OB’s ligatrup.

- Vi har været rigtig godt tilfredse med John Bredal og hans indsats i OB. Som vi tidligere har meldt ud, har vi ønsket at finde en lidt anden profil til rollen fremover, og her ser vi Henrik Hansen som en spændende afløser. Han er gået direkte fra sin aktive karriere til at blive træner, og her han i to år arbejdet med de unge spillere i SønderjyskE og i det seneste år med ligatruppen. Det giver ham de rette kompetencer til at løse de opgaver, han får som assistenttræner, og de opgaver der ligger i jobbet, hvor han også skal være et vigtigt omdrejningspunkt i at gøre de dygtigste af vores talenter klar til at spille førsteholdsfodbold. Han har en meget stærk vindermentalitet, og så er han en person, der er rigtig dygtig til at skabe en god stemning omkring sig, samtidig med at han stiller høje krav til både spillere og kolleger. Vi ser ham derfor som en assistenttræner, der har nogle stærke kompetencer, og som bliver en god sparringspartner, der både kan udfordre vores måde at se tingene på, og som samtidig er yderst loyal og dygtig til at bakke op om klub, spillere og trænerkolleger, siger OB’s sportsdirektør Jesper Hansen.

Også Kent Nielsen ser spændende perspektiver i Henrik Hansen som assistenttræner i OB fra sommer.

- Henrik er en, som jeg har kendskab til fra tidligere også. Jeg har fulgt ham meget, først da jeg var med til at hente ham til Horsens som spiller, men også efterfølgende og efter at han er blevet træner. Så jeg har et indgående kendskab til personen, og han er en intelligent fyr, der var meget fodboldklog som spiller, og det har han bragt med sig. Det handler om at kunne se et større billede af en fodboldkamp, og det har han altid været god til, og han har været dygtig til at overføre det i sin trænergerning. Derfor får vi en assistenttræner, der er analytisk skarp, der er humørrig, og som har en god indgang til spillerne på et både fagligt og menneskeligt plan. Så alt i alt er jeg rigtig glad for at det er lykkedes at blive enige med både SønderjyskE og med Henrik Hansen om de forskellige vilkår, siger Kent Nielsen

Henrik Hansen indledte sin aktive karriere i Næstved og har siden spillet superligafodbold i Esbjerg, Horsens, OB og SønderjyskE. Han var i OB i perioden fra 2008-2010, inden han vendte tilbage til SønderjyskE, hvor han har spillet størstedelen af sin karriere. Da han indstillede sin aktive karriere for tre år siden, overgik han til en rolle som A+-træner i Haderslev-klubben, og siden sommeren 2017 har han været assistenttræner for SønderjyskE’s førstehold.

- Det er klart, at der er mange følelser involveret, når man skifter fra en klub, der har betydet så meget for mig, som SønderjyskE har. Da jeg fik henvendelsen, og der var grønt lys fra begge klubber, krævede det naturligvis nogle overvejelser. Men efter at have gennemtænkt det grundigt og efter flere gode samtaler med både Jesper Hansen og Kent Nielsen, var jeg ikke længere i tvivl. Så selvom det er vemodigt at sige farvel til SønderjyskE, så er det min egen beslutning, og jeg glæder mig til at tage de næste skridt i min trænerkarriere. Det er helt oplagt for mig, at det skal ske i OB, hvor jeg havde en god tid som spiller, og hvor jeg som bosiddende i Odense kender den eufori, der kan være i byen omkring fodboldholdet. Jeg er overbevist om, at OB er på vej i den rigtige retning, og den glæde vil jeg rigtig gerne være med til at opleve igen, siger Henrik Hansen.

Henrik Hansen vil være en del af OB’s trænerstab, når opstarten til den nye sæson begynder 18. juni.