Overtidsscoring gav
U17 uafgjort mod FCM

Benjamin Jakobsen/ob.dk

Benjamin Jakobsen — 07.04.2018 17:54

Det blev 2-2 mellem OB og FC Midtjylland i U17-Ligaen, da Rasmus Nissen udlignede i kampens overtid.

U17-Ligaen
Lørdag 7. april, 15:15, Ådalen
OB – FC Midtjylland 2-2 (1-1)
33. min. 1-0 Tarik Ibrahimagic
38. min. 1-1 Gustav Isaksen
55. min. 1-2 Gustav Isaksen
80. min. 2-2 Rasmus Nissen

Peter Bergmann – Jonas Skytte, Christian Vestergaard, Daniel Obbekjær, Frederik Lund (59. min. Mathias Brems) – Anton Bisgaard, Valdemar Ibsen (63. min. Lasse Skøtt), Tarik Ibrahimagic, Rasmus Nissen – Emil Suarez (69. min. Jonathan Khemdee), Mikkel Michelsen

Det var to hold i storform, der stod overfor hinanden på kunstgræsset i Ådalen søndag eftermiddag. U17-drengene fra OB kom til kampen med fire sejre i de fire foregående kampe. Gæsterne fra FC Midtjylland var ubesejret i de seks foregående kampe, så det var to hold med momentum, der duellerede.

På banen var det også tydeligt, at det var to mandskaber med masser af selvtillid, der stod overfor hinanden. Til gengæld var det småt med chancer, og først efter 25 minutter kom det første rigtigt farlige forsøg, og det var fra gæsterne.

Et skud fra 20 meters afstand blev rettet af og ændrede totalt retning. En reaktionsstærk Peter Bergmann fik dog også ændret retning, og så kom han flot tilbage og skubbede bolden over overliggeren. To minutter efter var det så i den anden ende, målmanden blev testet af. Rasmus Nissen førte flot bolden frem, tog et træk ind i banen og trykkede af mod det nærmeste hjørne. Afslutningen manglede dog både saft og kraft, og så kom keeperen ned og reddede bolden.

Men kampen var i den grad vågnet, og få minutter efter fik vi så kampens første scoring. Tarik Ibrahimagic trykkede af fra kanten af feltet, men skuddet fløj lige ind i en forsvarsspiller. Ibrahimagic var selv over returen med det samme, han tog et træk og sparkede fladt bolden ind bag FCM-keeperen til en fynsk føring på 1-0.

FC Midtjylland svarede dog hurtigt igen, og bare fire minutter efter blev der bragt balance i regnskabet på en afslutning fra Gustav Isaksen, der flot blev kringlet helt op og fjerne spindelvæv i målhjørnet. Derfor var stillingen 1-1 efter de første 40 minutter, hvor begge hold havde bidraget til en underholdende affære.

Fra anden halvlegs start var det for OB Anton Bisgaard, der truede FCM-forsvaret. Han spænede op og ned langs højrekanten, hvor han konstant var giftig og chanceskabende. Efter 54 minutters spil var det så tæt på blive 2-1 til OB – og det var netop efter flot forarbejde fra Bisgaard. Han rundede FCM-backen, inden han lavede et fladt indlæg ind i feltet for fødderne af Suarez. OB-angriberen fik dog ikke rent træf på bolden, og så gik den flere meter forbi målet.

Det blev dyrt – for bare to minutter senere lå kuglen i nettet bag Peter Bergmann i OB-målet. Et glimrende FCM-angreb endte med en afslutning fra nært hold, hvor Bergmann intet kunne stille op. Dermed var gæsterne foran med 2-1 – og igen var det Gustav Isaksen.

Det var dog tæt på et modsvar to minutter senere, da målscoreren til 1-0, Tarik Ibrahimagic, var lige ved at trykke af fra kanten af feltet igen. En FCM-spiller nåede dog at nedlægge ham, og så blev det i stedet til en lovende frisparksmulighed til OB.  Rasmus Nissen gik til bolden, men det hårdt sparkede frispark endte i muren.

OB forsøgte at sætte FCM under pres, men de store åbne muligheder udeblev. Jonathan Khemdee blev sat op på toppen for at true på det fysiske aspekt, hvor han er stærk i luftspillet. Når OB satsede, gav det omvendt nogle lovende omstillingsmuligheder til gæsterne – ofte iscenesat af en stærkt spillende Gustav Isaksen.

De gange de forsøgte sig, var Peter Bergmann dog på plads i OB-målet, men de helt store chancer fik gæsterne ikke skabt.

I kampens tredje tillægsminut var det så kampens helt store offensive OB-profil, Anton Bisgaard, der brød igennem på højrekanten. Han smed et fladt indlæg på tværs af banen. Her kom Rasmus Nissen løbende ind fra venstrekanten, hvor han fra kanten af feltet afsluttede første gang. En hård, flad afslutning nede i målhjørnet fik FCM-keeperen lappen på, men ikke nok til at redde skuddet – og så endte det 2-2 mellem OB og FC Midtjylland i U17-Ligaen.