U12 blev nummer 6 i Tyrkiet

Jesper Eriksen

Benjamin Jakobsen — 08.04.2018 21:33

Det blev bl.a. til sejre over FC Porto, Genk og FCM i Tyrkiet for OB U12, som endte på en 6. plads.

Efter drengene fredag gik videre fra gruppespillet i Izmir Cup, så bød lørdagen først på et par gruppespil og sidenhen en kvartfinale.

I første var OB i pulje med to belgiske og et enkelt engelsk mandskab. Den første kamp var mod engelske Sheffield Wednesday. Her havde striberne rigeligt med chancer til at afgøre det til deres fordel, men hul på bylden kom der aldrig, og så endte det med 0-0.

Herefter gjaldt det Standard Liege fra Belgien – og de skulle vise sig at være rigtig dygtige. Alligevel fik OB tilkæmpet sig en sejr på 1-0 efter knaldhårdt arbejde fra de unge drenge og en kasse fra Mikkel Søfeldt.

Tredje og sidste gruppekamp bød på modstand fra Genk. OB spillede en rigtig flot kamp, og det var fuldt fortjent, at striberne vandt 2-0 over Genk på mål af Nicolai Andersen og Mikkel Søfeldt.

Sejren over Genk betød, at OB vandt puljen og gik videre til 1/16-finalepuljerne, hvor FC Midtjylland, Brommapojkarna og Altinordu Kirmizi var modstanderne.

Første kamp var et rent dansk opgør mod FC Midtjylland, og det var tydeligt at OB-drengene ville vise jyderne, at OB er et bedre mandskab end FC Midtjylland. Det lykkedes også, og drengene var tændte fra start og spillede flot fodbold. Det var rigeligt til at give en fortjent sejr på 2-0 efter mål af Mikkel Søfeldt og Lauge Carstensen.

Næste kamp var mod Brommapojkarna – og det startede på den værst tænkelige måde, da svenskerne efter 35 sekunder kom foran på et hjørnespark. OB fik aldrig fundet det gear, der skulle til, og derfor blev kampen tabt 1-0.

Sidste kamp var en nervøs forestilling uden de store åbne målchancer mod Altinordu, og det endte med 0-0. Der med skulle OB sætte deres lid til Brommapojkarna, hvis striberne skulle i kvartfinalen. De skulle møde FC Midtjylland – og her var det nødvendigt, at FCM ikke vandt. Det gjorde de heldigvis ikke, da Brommapojkarna vandt med 2-1, og dermed var OB klar til kvartfinalen.

Her var Anderlecht modstanderen – og de var mere klar fra første fløjt, end OB-drengene var. To hurtige scoringer i kampens første tre minutter blev således afgørende. OB kunne ikke svare tilbage på det, og derfor blev kvartfinalen endestationen for OB-drengene.

Søndag stod den så på placeringskampe mod de tre andre kvartfinaletabere.

Første opgave var mod FC Porto, mens den anden kamp stod mellem Standard Liege og Kuban Krasnodar. Kampen mod portugiserne startede på den noget nær værst tænkelige måde. Tre minutter spillet og det stod 1-0 til Porto. Otte minutter senere fordoblede de føringen – og bagud 2-0 med 14 minutter tilbage så det mere end svært ud for OB.

De unge drenge viste dog fantastisk vilje og styrke i kampen. Tre flotte scoringer af OB-holdet – alle tre sat ind af Mikkel Søfeldt vendte kampen rundt – og OB slog FC Porto med 3-2.

Den sidste kamp var mod Standard Liege, som OB tidligere i turneringen havde slået med 1-0, selvom Belgierne i store dele af kampen havde presset striberne. Denne gang gik det heller ikke ligeså godt, og belgierne vandt med 2-0, da de straffede to fejl fra OB-spillerne til deres fordel.

Dermed ender OB som nummer 6 ved Izmir Cup, hvor 56 klubber deltog, og AZ Alkmaar vandt. FC Midtjylland blev nummer 11, og af andre hold som endte bag OB kan Manchester City, Ath. Bilbao, PSV, Sampdoria, og Besiktas nævnes.