OB's U19-mandskab slog lørdag eftermiddag FC Nordsjælland med 2-0 i Ådalen.

U19-Ligaen
Lørdag 28. april, 15:00, Ådalen
OB – FC Nordsjælland 2-0 (0-0)
71. min. 1-0 Peter Clement
78. min. 2-0 Julius Fechtenburg

Hans Christian Bernat – Jonas Skytte, Anton Pedersen, Jacob Mikkelsen, Jonathan Kjær – Anders Klynge, Jonathan Harboe, Mads Frøkjær (72. min. Oliver Skolnik), Peter Clement – Elias Lamnaouar (85. min. Sebastian Lodahl), Julius Fechtenburg (83. min. Laurits Lillemose)

U19-drengene skulle lørdag forsøge at følge op på sidste uges fine sejr på 3-1 over AGF, da FC Nordsjælland gæstede Ådalen. Det var et OB-mandskab uden topscorer Mathias Jørgensen, som i morgen er med i truppen til førsteholdets kamp mod SønderjyskE i Alka Superligaen. Gæsterne fra FC Nordsjælland havde til gengæld en mand med ti kampe i Alka Superligaen fra start i form af Nikolaj Baden Frederiksen.

Det var gæsterne fra Farum, der var det mest boldbesiddende hold, men OB, der virkede klart farligst. Efter syv minutters spil opstod kampens første store chance, da Elias Lamnaouar blev spillet fri af Mads Frøkjær. Skarpheden manglede desværre fra Lamnaouar, da sparkede forbi målet.

Små tyve minutter senere fik Lamnaouar så atter muligheden for at bringe OB foran, da Frøkjær endnu en gang spillede ham fri. Men igen var skarpheden ikke til stede, og afslutningen med venstrebenet gik et par meter forbi den fjerneste stolpe.

Selvom FC Nordsjælland havde bolden mest, så skulle vi hen til kampens 34 minut, før de fik deres første afslutning sendt afsted indenfor rammen. Fra en spids vinkel fik Nikolaj Baden Frederiksen god fart på sit skud, mens Hans Christian Bernat i OB-målet var på plads og tog sig sikkert af afslutningen.

I kampens sidste minut var OB nok en gang tæt på at bringe sig foran – og selvfølgelig var det igen Mads Frøkjær, der lavede forarbejdet. Denne gang var det fornemme driblinger på mållinjen mellem de sortklædte gæster, inden han smed et fladt indlæg ind for fødderne af Julius Fechtenburg, der sparkede første gang. Kvalificeret afslutning indenfor målrammen, men en fin redning fra FCN-keeperen sikrede gæsterne en nulløsning efter de første 45 minutter, hvor OB minimum burde være kommet på tavlen en enkelt gang.

I anden halvleg var det fortsat FC Nordsjælland-spillerne, der havde bolden mest – og efter en times spil begyndte de også at vise tænder i forbindelse med et par hjørnespark. Fire hjørnespark i træk satte OB under stort pres i en periode, og Chukwuemeka Nnamani burde have sparket en returbold i kassen, men bolden susede forbi OB-målet.

Det var tæt på at blive dyrt for FC Nordsjælland, for bare minuttet efter kom Mads Frøkjær igennem efter en bolderobring højt oppe på banen, men i sidste øjeblik kom en forsvarsspiller retur og tacklede Frøkjær i skudøjeblikket.

Fem minutter senere var Frøkjær så igen på spil, og denne gang sendte han kuglen videre til Peter Clement, der kom alene igennem med den nordsjællandske målmand. Her svigtede Clement ikke, og en kølig afslutning bragte OB foran med 1-0.

Bare syv minutter senere måtte målmanden igen hente bolden ud af nettet. En OB-omstilling blev udnyttet på fornemmeste vis, da Elias Lamnaouar spillede Julius Fechtenburg fri. Han bragede med venstreskøjten bolden forbi målmanden, og så var det 2-0 til OB.

I de sidste ti minutter fik FC Nordsjælland lagt et fornuftigt pres mod OB-målet, og de kom også til flere halvstore chancer i slutminutterne. Men i fare kom sejren aldrig, og derfor blev det til tre point og en flot sejr på 2-0 til OB U19 over FC Nordsjælland. En sejr der sender striberne op på en 2. plads i U19-Ligaen.