U19: Vi skal ud og 
tage initiativet

Benjamin Jakobsen/ob.dk

Benjamin Jakobsen — 06.04.2018 14:14

Lørdag gælder det FC Midtjylland i U19-Ligaen, og Kim Engstrøm vil se et OB-hold, der dominerer.

En lang kamppause i den danske U19-Liga er overstået, og lørdag klokken 13:00 triller den lille runde igen, når OB tager imod FC Midtjylland i Ådalen. Og til trods for kamppausen – så vurderer OB’s U19-cheftræner Kim Engstrøm, at OB er godt rustet til den kommende opgave.

- Jeg føler, vi står ganske fint inden lørdagens kamp. Vi har haft fire ugers kamppause, som gør, at vi ikke har spillet kampe. Vi har til gengæld bygget på i den fysiske del og lagt på det spillemæssige. Vi har jo haft lang tid til at se frem mod denne kamp, så mulighederne for at forberede os på FCM har været optimale.

FC Midtjylland topper U19-Ligaen ganske suverænt med 11 point ned til nummer to i ligaen. Alligevel vil Kim Engstrøm ikke se de unge OB-drenge stille sig tilbage på banen for at forsvare.

- Vi skal ud og tage initiativet. Vi skal forsøge at dominere på spil og effektivitet. I en lang periode har vi været dygtige til at lave mål, og det skal vi selvfølgelig fortsætte med lørdag, selvom FCM ifølge tabellen er det pt bedste hold. Vi har en stor tro på egne evner, og hvis vi skal slå FCM, så må vi ikke tro, vi kan stille os ned og forsvare. Det skal foregå på vores præmisser, og det er ikke at parkere bussen, siger Kim Engstrøm, inden han sætter et par ord på starten af forårssæsonen for OB-truppen.

- Jeg er delvist tilfreds med de første to kampe. Jeg synes, vi skulle have haft seks point, men tre hjemme mod Esbjerg og et enkelt på udebane er vel og tilfredsstillende. Som seneste kamp mod Lyngby udviklede sig, så ærgrer vi os over, at vi ikke vandt, fordi vi havde muligheden. Omvendt var vi ti mand i det sidste kvarter, så på det plan må vi være tilfredse med et enkelt point. Vi er stadig med i det store topfelt, og vi har fortsat muligheden for at nå vores overordnede sæsonmål. Derudover har vi i de tre første kamp af anden sæsonhalvdel flere point mod de samme modstandere, end vi fik i første halvdel. Fortsætter vi sådan, så er jeg også overbevist om, at vi når målet, siger Kim Engstrøm.

Til kampen mod FC Midtjylland må Kim Engstrøm se bort fra Jonathan Harboe, der har karantæne, mens Anders Jørgensen og Shamel El-Haj er ude med skader. Til gengæld er Sebastian Lodahl tilbage i fuldt vigør.