08.08.2018 17:45

I sidste sæson lavede Max Fenger 26 mål i U17-Divisionen for FC Roskilde, i den kommende sæson står den på U19-Liga i OB.

Max Fenger bombede i sidste sæson masser af mål ind for FC Roskilde i U17 Divisionen. 26 mål blev det til i løbet af sæsonen, og det var noget, vi på Odense Boldklubs Akademi synes så interessant ud. Derfor holdt vi øje med ham, og vi er rigtig glade for, at vi i dag har indgået en 2-årig kontrakt med Max Fenger.

- Max er en spiller, vi har luret lidt af i løbet af foråret. Vi har hele tiden sagt, at vi vil have en kompetitiv trup, hvor der er stor konkurrence om alle pladser. Max er en angriber, der har noget, de andre ikke har. Han er det, vi i vores spillestil kalder for en ”18’er”, som både kan komme ned i banen og arbejde, men også kan være i boksen og som har et stort løbepensum. Vigtigst af alt er han også rigtig dygtig til at spille med ryggen mod målet, fortæller Tonny Hermansen, inden han sætter lidt ord på forventningerne til den nye 17-årige angriber.

- Vi forventer os meget af ham, men han skal have ro til at falde til. Han er først lige kommet til, og det er naturligvis hårdt for en ung mand kun at have været med i Holland, og så bare køre på fra i morgen af, så vi skal lige tage det stille og roligt med ham. Her i starten skal han også vænne sig til ikke at bo med sin familie på Sjælland, men i stedet hos en værtsfamilie her på Fyn, hvor Mathias Jørgensen fra superligaholdet i øvrigt også bor, fortæller OB’s talentchef, Tonny Hermansen.

Cheftræneren på U19-holdet, Kim Engstrøm, er også rigtig glad for at have fået Max Fenger ind i truppen, og han tror, han har, hvad der skal til for at tage næste skridt.

- Vi er rigtig glade for, at det er lykkes at få Max, der er en naturlig målscorer, til klubben. Han lavede 26 mål i U17 divisionen i sidste sæson, så vi håber selvfølgelig på, at han kan videreføre noget af det til os i U19-Ligaen. Vi ved samtidig også godt, at der er et stort spring fra U17-Divisionen til U19-Ligaen, men det håber og tror vi, at han sammen med os i den daglige træning og i vores kampe kan være med til at tage.

- Det er Ikke første gang, vi henter en spiller i divisionen, og vi håber, at vi kan lykkes med det endnu en gang. Vi ser frem til at arbejde med ham på træningsbanen, hvor vi håber, at vi forhåbentlig kan udvikle ham, så han kan bidrage med mål i turneringen. Vi har jo afgivet en notorisk målscorer (Mathias Jørgensen, red.) til førsteholdet her i løbet af sommeren, fortæller Kim Engstrøm, der er cheftræner for OB U19.

Max Fenger selv er rigtig glad for skiftet, og han har blandt andet valgt at skifte FC Roskilde ud med OB på grund af udviklingsmiljøet.

- Jeg synes, OB har et rigtig godt udviklingsmiljø, som kan sikre den bedst mulige udvikling for mig. Som spiller er jeg en meget dynamisk og teknisk spiller, som har en god målnæse. Jeg kan godt lide at være med i spillet, og så kan jeg score mål på mange forskellige måder, siger Max Fenger, inden han sætter et par ord på, hvad der skal til, hvis han skal tage det næste skridt og blive professionel fodboldspiller.

- Der skal en masse hårdt arbejde til, og hvis jeg bliver en rigtig integreret del af det her træningsmiljø, så tror jeg selv på, at jeg kan gå hele vejen, slutter den nye OB-angriber.

Max Fenger får nummer 30 for U19-drengene i den kommende sæson.