Kent Nielsen før sidste test

Morten Wamsler — 02.02.2018 18:24

Der skal arbejdes på balancen i spillet når OB lørdag spiller sidste test mod svenske IFK.

Lørdag eftermiddag tager OB fat på den sidste test inden Alka Superliga-sæsonen fløjtes op i næste weekend. Modstanderen er svenske IFK Gøteborg, og cheftræner Kent Nielsen forventer at se et OB-hold, der er mærket af en lang træningslejr, men som også har fundet bedre struktur i spillet end i onsdagskampen mod norske Odd.

- Det som vi mislykkedes med i første halvleg mod Odd, det var at have kvalitet i tingene. For der, hvor vi søgte det direkte spil, der var pladsen der også, men vi blev lidt for forhastede. Nogle gange skal man have evnen til at træde på bolden og få mere ro ind i spillet, og i første halvleg mod Odd, blev det meget omstilling på omstilling. Der var mere struktur på tingene efter pausen. Det var odiøst at vi tabte anden halvleg, for der havde vi et klart overtag, men vi begik nogle enkelte men store fejl i forsvaret, som blev dyre. Men der var langt bedre struktur i anden halvleg, og det skal vi bygge videre på, siger Kent Nielsen.

Optakten til lørdagskampen kommer til at bære præg af, at sæsonstarten er lige om hjørnet. For snart skal kampformen sidde i skabet, og grundformen skal være på plads, så træningen kan gøres mere taktisk.

- Med så få træningskampe, som vi kan nå, prøver man jo at arbejde med de ting, der er så tæt på det, vi skal bruge i den første ligakamp. Det gælder om at finde noget spilrytme, og derudover har vi haft en del fokus på at træne den mere direkte del af vores spil. Vi skal finde en bedre balance mellem det direkte og det mere tålmodige spil, for vi skal være dygtige i begge dele. Og så er der nogle ting, vi skal have arbejdet ind, omkring defensiven og vores organisation, som vi gerne vil have er solid, siger Kent Nielsen om de vigtigste ting i opgøret mod Gøteborg.

- Vi ved også, at alle er udfordret efter mange dage, hvor man har været i gang hele tiden, og derfor er der ingen tvivl om, at det kommer til at kræve ekstra ressourcer af spillerne i morgen, men det er vi afklarede med. Det er en fin modstander, vi skal op imod, og det er selvfølgelig vigtigt for os at vinde, slutter han.