- Skuffelsen lægger
sig hurtigt igen

Anja Ankerstjerne

Benjamin Jakobsen — 18.02.2018 18:50

OB fik ikke point med fra Farum fredag, men den skuffelse skal hurtigt lægge sig, siger Kent Nielsen

Fredag blev det til et nederlag i Farum mod FC Nordsjælland, og vi tog lørdag en snak med Kent Nielsen efter lørdagens restitutionstræning, efter han selv havde fået set fredagens kamp igennem igen på computeren.

- Det er godt, at man ser kampene igen. Det gør, at man får nogle flere nuancer på, og det hele er ikke så sort/hvidt. Rigtig mange af de chancer FCN fik i første halvleg kom efter fejl af os på vores egen banehalvdel. Vi havde inden kampen stor fokus på, at vi ikke måtte miste bolden på egen banehalvdel, så det var vi skuffede over. Det er de situationer, FCN er rigtig dygtige til, og det viste de også mod os. Derfor var det vores egne fejl, der gav os et dårligt udgangspunkt. Samtidig savnede jeg også, at vi var mere aggressive i første halvleg, siger Kent Nielsen.

I pausen blev der så foretaget nogle taktiske justeringer på OB-holdet, der skubbede kæderne længere frem – og den halvleg havde klart flere lyspunkter end første, fortæller Kent Nielsen.

- Vi er på sin vis ok tilfredse med vores anden halvleg forstået på den måde, at vi giver den med los, og vi spiller meget chancebetonet. Det synes jeg egentlig, vi slipper fornuftigt fra; vi laver er fint mål og presser fornuftigt på. Vi giver også FCN nogle muligheder i den anden ende, men det skete også på baggrund af, at vi pressede så meget fremad. Så det var en ok halvleg, og med lidt mere kvalitet og en smule held, så kunne vi måske godt have fået et lidt ufortjent point set over hele kampen.

Som det er sket et par gange tidligere på sæsonen, så startede OB ud med en 3-5-2 formation i kampen mod FC Nordsjælland, og når OB stod i formationen var der defensivt flere gode ting ved den, vurderer Kent Nielsen.

- Når jeg så kampen igennem igen, så følte jeg, at begge hold havde store problemer med at skabe chancer, når modstanderen var blevet velorganiseret i deres formation. Så i forhold til opspilsmønstre fungerede det godt i forhold til 3-5-2 rent defensivt. Man kan så altid diskutere, om det gav os sværere betingelser, når vi havde bolden – og om det var derfor, vi lavede de fejl, som vi gjorde, eller det var noget andet, der var årsag til fejlene; det er en akademisk diskussion.

- Vi gik så tilbage til vores 4-4-2 formation, da vi skulle indhente FC Nordsjællands føring, og det gav os noget mere tryghed, som man har brug for, når man skal jagte mål. Vi får også lagt er godt pres, og vi kommer frem til rigtig mange standardsituationer, som vi ikke tog ordentligt vare på. Vi må samtidig også anerkende FC Nordsjælland, der er et rigtig fint hold, og som har spillet en fin sæson. Der er en grund til, at de er nummer tre – og i særdeleshed hjemme på Right To Dream Park er de en større mundfuld end normalt, fortæller Kent Nielsen.

Næste opgave for OB er søndag den 25. februar, når modstanderen er FC København, og det er en helt anderledes modstander, end OB har stået over for i de to første kampe i 2018.

- Næste kamp bliver helt anderledes end de to første i år. FCK har nogle helt andre styrker end FCN og FCH, så vi kan ikke direkte tage ting med videre fra de foregående kampe til den næste kamp. Vi var skuffede over, at vi ikke fik point mod FCN, men den skuffelse får hurtigt lagt sig, så vi kan bruge tiden frem til søndag på forberedelse inden FCK-kampen. Vi ved, at Kenneth Emil er i karantæne, men omvendt forventer vi, at Ryan Johnson og Nicklas Helenius er klar. Derudover har vi en reserveholdskamp på tirsdag mod AGF, og den er vigtig for at vi kan holde alle mand skarpe i forhold til kampsituationer, fortæller Kent Nielsen.