Status efter
transfervinduet

Morten Wamsler — 01.02.2018 20:00

Transfervinduet et et overstået kapitel, og her ser Kent Nielsen og Jesper Hansen tilbage på det.

Det er blevet februar, og det betyder, at transfervinduet er lukket. Frem til sommer kan man ikke købe eller sælge spillere, med mindre de er kontraktfri. For OB blev status, at tre spillere forlod klubben, mens fire er kommet ind.

Kristian Weber stoppede ved kontraktudløb, Izunna Uzochukwu og OB blev enige om vilkårene for en ophævelse af hans kontrakt, mens Frederik Tingager blev solgt til tyske Eintracht Braunschweig. Den anden vej købte OB André Rømer i FC Midtjylland, Marco Lund i Esbjerg og Troels Kløve i SønderjyskE, mens Mohammed Fellah kom til på en lejeaftale.

- Izunna Uzochukwu har igennem en længere periode ønsket at komme videre i sin fodboldkarriere, og vi blev enige med ham om en rimelig kompensation for at ophæve hans kontrakt. Frederik Tingager har på kort tid udviklet sig fra at være 2. Divisionsspiller til at være interessant for udenlandske klubber, og selvom vi optimalt set helst havde beholdt ham et halvt år mere, så accepterede vi tilbuddet fra Eintracht Braunschweig, som var fornuftigt for klubben, og som Frederik rigtig gerne ville, siger sportsdirektør Jesper Hansen.

Tingagers plads i det centrale forsvar står til at blive overtaget af Jeppe Tverskov, der får konkurrence fra Marco Lund, som OB har hentet i Esbjerg

- Marco Lund er en ung, lovende spiller, som vi flere gange har snakket om at hente til OB, og han er med til at skabe konkurrence om pladserne i miderforsvaret. André Rømer er en allround spiller, som vi primært ser som central midt. Han er en mere løbende og bevægelig type end Izunna, og han brænder efter at komme ind og få en stamplads, siger Jesper Hansen, inden han sætter lidt ord på de to øvrige tilgange.

- Troels Kløve passer både ind i forhold til vores spillestil, men han giver os også en ny dimension i spillet, fordi han er så stærk i kontraspillet. Mohammed Fellah i FC Nordsjælland. Han er en spiller, vi har kigget på i flere vinduer, fordi han tidligere har vist, at han har et rigtig fint topniveau. Vi håber, vi kan få ham kickstartet, for han er en meget kreativ spiller, og hvis det går, som vi håber på, så har vi allerede en aftale på plads med FC Nordsjælland i forhold til et permanent skifte, fortæller Jesper Hansen.

Mohammed Fellah er en spiller, som cheftræner Kent Nielsen ser som en ekstra mand i truppen, der først og fremmest skal ses som en rutineret spiller, der skal på ret kurs igen.

- Vi har alle en anerkendelse af, at han er en spiller, hvis karriere er gået i stå. Det er han også selv bevidst om, og det er derfor vi har ham i fem måneder i første omgang, så vi kan prøve at få det bedste frem i ham igen, for så vil han være en gevinst for os. Han er hængende angriber eller kreativ kant, som jeg ser ham, og han kan spille i små rum og har en rigtig fin venstrefod. På den måde minder han i stil og position om Joan, der har kontraktudløb til sommer, for de er begge typer, der kan åbne et kompakt forsvar op, og de har nogle meget veludviklede tekniske egenskaber, siger Kent Nielsen, der også understreger det vigtige i at have en god bredde i truppen, fordi den er meget ung og samtidig går et meget krævende forår i møde.

- Vi ser det sådan, at vi har fået en ekstraspiller ind, der er med til at presse på og give os bredde i truppen. Han er typen, der kan komme ind fra bænken og gøre en forskel alt efter kampenes forløb. Og når han det niveau, vi ved han har haft, vil han selvfølgelig også være inde i billedet til startopstillingen. Vi har en meget ung trup, hvor vi har brug for bredde, for vi går et forår i møde, hvor der med al sandsynlighed bliver rigtig meget pres på i forhold til at nå top 6. Derfor er det også vigtigt, at vi har muligheden for at passe på unge spillere som for eksempel Julius Eskesen, for i hans udvikling skal der være plads til at begå fejl, uden at det skal tage alt for meget på hans selvtillid. Der skal ikke være for meget pres på, for at han skal ind og præstere vigtige aktioner for holdet allerede nu. Det betyder ikke, at han ikke skal spille, men han skal være med i de kampe, hvor han kan få friheden til at fortsætte sin udvikling, lære og suge til sig fra de mere erfarne spillere, siger Kent Nielsen.

Udover klubskifterne har OB i vinterpausen forlænget aftalerne med både Mathias Greve og Jens Jakob Thomasen. Endelig har der været arbejdet intenst på at opfylde Joan Simun Edmundssons ønske om at komme til en udenlandsk klub. Derfor har han fået mulighed for sammen med sin agent at se sig om efter en anden klub, mens resten af truppen er på træningslejr.

- Der har været en del aktivitet omkring Joan. Det er endnu ikke lykkedes at finde den rigtige løsning, men der er stadig lande, hvor transfervinduet er åbent. Han har haft et stort ønske om at komme til en udenlandsk klub, og siden vi første gang hørte om hans ønske i sommer, har hans agent været overbevist om, at det kunne lykkes, for han oplevede en stor interesse fra klubber, der gerne ville have Joan. Det har vi taget for gode varer, og justeret vores trup derefter, men præmissen har hele tiden været, at der skulle være tale om en udenlandsk klub og ikke en dansk. At der så kom danske klubber på banen i allersidste øjeblik ændrer ikke på det udgangspunkt, der hele tiden har været. Hvis det ikke lykkes for Joan og hans agent at finde en udenlandsk klub, vil han indgå i ligatruppen på lige fod med de øvrige spillere, når holdet vender hjem fra træningslejr, fortæller Jesper Hansen.

Mens transfervinduet er lukket for køb af spillere, er der fortsat mulighed for at hente nye spillere, såfremt de er løst fra deres kontrakter i andre klubber.

- Vi vil altid være opmærksomme på, om vi pludselig får en mulighed, vi tror på kan forstærke os. Vi er godt tilfredse med truppen, som den ser ud, men det betyder ikke, at vi ikke er klar til at forfølge mulighederne, hvis der dukker noget interessant op udenfor vinduet, slutter Jesper Hansen.

OB spiller lørdag klokken 16:00 den sidste træningskamp, når de møder IFK Göteborg på træningslejren i Spanien.