OB sælger Andreas
Søndergaard til Wolves

Benjamin Jakobsen/ob.dk

Benjamin Jakobsen — 26.01.2018 20:45

OB har i dag solgt U17-målmanden Andreas Søndergaard til Championship-klubben Wolves.

OB har i dag solgt U17-målmanden Andreas Søndergaard til Wolves. Andreas Søndergaard kom til OB fra Vindinge BK, men nu går turen videre til det engelske. Det er et salg, der er kommet i stand på grund af det hårde og målrettede arbejde, der hver dag udføres på OB’s Akademi, og OB har ikke solgt en U17-spiller til udlandet siden 2008, dengang hed spilleren Christian Eriksen. Derfor er Jesper Hansen rigtig stolt på klubbens vegne.

- Vi har i de seneste par år skruet på knapperne for at optimere ungdomsarbejdet på vores akademi. Det er tydeligt at se på kvaliteten af vores spillere. Vi har mange dygtige og interessante spillere i OB, og vi er glade for, at nogle af vores unge talenter også er interessante for udenlandske klubber. Vi har lige nu mange talentfulde målmænd, og Andreas er en af dem. Han har haft et stort ønske om at komme til udlandet, og det er glædeligt, at vi har fundet en løsning så Andreas ønske kan opfyldes, samtidig med at vi som klub er blevet kompenseret for det arbejde, vi har lavet på akademiet, siger OB’s sportsdirektør Jesper Hansen.

Det er under et år siden, OB og Andreas Søndergaard skrev under på en kontrakt gældende til 30. juni 2019, og han har været en del af et rigtig stærkt målmandsteam på akademiet. At konkurrencen er så hård, gør at målmændene hver dag skal yde deres ypperste til træning – og det er et rigtig stærkt træningsmiljø, der er medvirkende til at sådan en handel kan ske, fortæller Tonny Hermansen fra OB’s akademi.

- Andreas er en rigtig dygtig målmand, det er der ikke den mindste tvivl om. Det har man kunnet se i vores kampe i U17-Ligaen, man har kunnet se det, når han har træner med vores Alka Superligahold, man har kunnet se det i de 13 U-landskampe, han har spillet – og man har kunnet se det, når han tidligere har været til prøvetræning i både England og Italien. Han har et unikt spil med fødderne, ligesom han har en god størrelse og statur, der giver ham forudsætninger for at komme godt ud i feltet og skabe sig en god karriere.

- Målmandsteamet på Odense Boldklubs akademi er rigtig stærkt. At der er tre landsholdsmålmænd med i træningen (red. Andreas Søndergaard, Hans Christian Bernat og Oliver Christensen) gør helt sikkert, at de alle tre bliver dygtigere. De presser hinanden til at levere det bedste hele tiden, ligesom vores to målmandstrænere, Peter Rasmussen og Lars Bjerring gør et rigtig stort stykke arbejde hver dag for at udvikle målmændene.

-Derfor er jeg rigtig stolt over, at vi i dag kan sende et af vores talenter til udlandet. Det er nemlig lige præcis hårdt arbejde i de seneste år, der betaler sig her, og det er helt sikkert en glædens dag for talentudviklingen i OB, siger Tonny Hermansen.