Benjamin Jakobsen — 03.06.2018 14:32

U15-drengene fra OB havde rigtig stor ære af semifinalekampen mod Anderlecht, men måtte se sig slået med 2-1 af belgierne.

Søndag middag var der i den grad noget på spil for U15-drengene fra OB. Ved Kevin De Bruyne Cup i belgiske Drongen stod de overfor den belgiske traditionsklub Anderlecht, som lørdag havde slået PSG, Zenit og Chelsea.

Samtidig var det et hold, som både cheftræner Ulrik Bredegaard samt de to spillere Valdemar Kwasniak og Gustav Grubbe havde kaldt turneringens nok bedste hold.

Alligevel var det et OB-hold med masser af gåpåmod og vinderinstinkt, der gik på banen. I kampens indledning var det belgierne, der var ovenpå, og i duellerne kom de ofte succesrigt ud af det, grundet nogle særdeles eksplosive spillere.

Målet til 1-0 faldt da også efter et gennembrud, hvor det netop var en acceleration fra deres venstrekant, der blev afgørende. Han brød igennem OB’s højre forsvarsside, inden han lagde et fladt indlæg ind i feltet. Her svigtede opdækningen i OB-forsvaret, og en umarkeret Anderlecht-spiller kunne let sparke belgierne foran med 1-0.

Fem minutter senere blev det endnu værre for striberne. En pasning tilbage til målmanden blev for kort, og så opfangede Anderlechts nummer 10 kuglen, inden han driblede udenom Tobias Jacobsen i OB-målet og gjorde det til 2-0.

Derfor så det altså ganske svært ud for OB fra anden halvlegs start – bagud med 2-0 mod et hold, der endnu ikke havde indkasseret mål i turneringen. Det havde OB i øvrigt heller ikke inden dagens semifinale.

Men allerede et minut inde i anden halvleg fik Gustav Grubbe bragt spændingen tilbage i opgøret. En lang pasning blev sparket til duel, og her var Grubbe sin belgiske modstander overlegen, og han fik frit løb mod målet og en hoppende bold. Anderlecht-målmanden kom farende ud, så ganske klogt satte Grubbe bare indersiden på bolden og sparkede spændingen tilbage med sin scoring til 2-1.

Kort efter brød Valdemar Kwasniak igennem, men afleveringen gik i sidenettet. Det var klart OB, der havde overtaget i anden halvleg, og flere gange var det ligeved og næsten.

OB’erne kæmpede bravt fra start til slut i kampen, og de stribede talenter har stor ære af kampen, selvom det desværre endte med et nederlag på 2-1 i en tæt kamp mod Anderlecht.

Klokken 15:00 venter der en kamp om 3.-/4.-pladsen mod Manchester City, mens AZ Alkmaar møder Anderlecht i finalen klokken 16:00 i Drongen.