DSC_0233

Benjamin Jakobsen — 05.05.2018 15:26

Der var både straffespark, rødt kort og hele otte scoringer, da OB U14 fuldt fortjent slog Haderslev med 6-2 i U14 Liga 1.

U14 Liga 1
Lørdag 5. maj, 13:00, Ådalen
OB – Haderslev FK 6-2 (3-1)
11. min. 0-1
24. min. 1-1 Marius Uhd
27. min. 2-1 Frederik Mahler
35. min. 3-1 Marius Uhd (straffe)
53. min. 4-1 Oliver Roche
63. min. 4-2
69. min. 5-2 Tobias Augustinus-Jensen
70. min. 6-2 Jakob Jessen

Rødt kort:
57. min: Haderslev

OB’s startopstilling:
Marcus Alstrup – Karl Emil Callesen, Frederik Tao, Frederik Mahler, Gustav Vinter- Valdemar Astrup, Max Ejdum, Kasper Nyegaard, Marius Uhd – Oliver Roche, Jakob Jessen
Bænken: Kristoffer Jørgensen, Tobias Augustinus-Jensen, Gustav Jensen

Første kamp mellem OB U14 og Haderslev i den igangværende sæson endte med 2-1 til Haderslev efter en sløj stribet præstation. Derfor var det en flok revanchelystne stribede spillere, der gik på banen i Ådalen for at besejre sønderjyderne.

Det startede dog lidt ligesom i den omvendte kamp. OB-spillerne kom skidt fra start, spillet fungerede ikke hos de stribede spillere og allerede efter 11 minutter blev det 1-0 til gæsterne fra Haderslev.

Mens mål ofte kan knække et hold midtover, så fik det lige omvendt betydning i dag. OB’erne rykkede tættere sammen, løb de ekstra meter og gav de ekstra procenter i alle aktioner. Derfor var det også fuldt fortjent, at Marius Uhd efter 24 minutter kunne udligne efter et stort koks i det sønderjyske forsvar.

Bare tre minutter efter blev det så 2-1 til OB. En af banens mindste spillere – Frederik Mahler – vandt duellen på et hjørnespark mod de fysisk stærke sønderjyder, og så var det pludselig OB, der var på sejrskurs.

Det lignede længe en 2-1 føring til OB efter de første 35 minutter, men i de døende sekunder blev Oliver Roche nedlagt i straffesparksfeltet af en Haderslevspiller – straffespark. Marius Uhd gik til bolden med muligheden for at score sit andet mål i kampen. Kantspilleren trillede køligt bolden i nettet til højre for sig, mens målmanden hoppede modsat, og så kunne OB gå til pause med en solid føring på 3-1.

Starten på anden halvleg var en rodet omgang fodbold mellem to rigtig dygtige mandskaber, der på ingen måder trak sig i de fysiske dueller. Således var det fysiske niveau i kampen til mere end U14-fodbold, og det gjorde det ganske seværdigt at se på.

Kristoffer Jørgensen kom på banen efter 46 minutter i stedet for Oliver Roche, og bare to minutter efter var han ude på noget af en solotur. En erobring på egen banehalvdel efterfulgt af en vild dribletur var lige ved at sende OB på 4-1, men afslutning n ramte overliggeren, inden den slog ned på mållinjen og derefter væk fra målet.

Roche der blev skiftet ud efter 46 kom så ind igen fem minutter senere, og noget kunne tyde på, at de fem minutters pause til lungerne var hvad den hurtige OB-angriber havde brug for. To minutter efter han igen var kommet ind blev han nemlig sendt i dybden af Max Ejdum. Han så sig ikke tilbage, og han spænede fra Haderslev-spillerne, inden han sikkert sparkede bolden i nettet til 4-1.

Ti minutter senere fik sønderjyderne så bragt en smule spænding ind i opgøret, da de reducerede til 4-2. Dette til trods for at de kort forinden havde fået rødt kort for upassende sprogbrug. Men det blev ikke for alvor spændende, da de ikke fik produceret flere chancer efterfølgende. I stedet blev det kort efter 5-2, da indskiftede Tobias Augustinus-Jensen udnyttede en flot aflevering fra Marius Uhd på fornemmeste vis med en skarp afslutning.

I kampens overtid forsøgte Haderslev at sætte OB under pres, men det lykkedes de ikke med, og det var i stedet OB, der kom frem til de største chancer, og i de døende sekunder resulterede det også i en scoring. Frederik Tao havde fra forsvaret listet sig med frem i feltet – og fra højre side smed han en kanonkugle af et indlæg ind i feltet. Det sad lige på skulderen af Jakob Jessen, der drejede bolden ind til kampens slutresultat; 6-2.