U13 godt fra land med
to sejre i weekenden

Benjamin Jakobsen — 12.03.2018 00:20

U13 fik en perfekt start på turneringen, da både Sønderborg og Esbjerg blev besejret i weekenden.

U13-Liga 1
Lørdag 10. marts kl. 15:45, Ådalen
OB – FC Sønderborg 5-0 (1-0)
3. min. 1-0 Markus Jensen
36. min. 2-0 Markus Jensen
45. min. 3-0 Mikkel Søfeldt
50. min. 4-0 Malthe Lorentzen
52. min. 5-0 Markus Jensen

U13 Liga 1
Søndag d. 11. marts kl. 12:00, Esbjerg
EfB – OB 1-5 (0-3)

2. min. 0-1 Markus Jensen
3. min. 0-2 Magne Clement
26. min. 0-3 Markus Jensen
30. min. 1-3 Esbjerg fB
43. min. 1-4 Malthe Lorentzen
45. min. 1-5 Markus Jensen

OB’s trup:
Emil Rygaard, Sami Chawk, Victor Østergreen, Hjalte Hemmingsen, Malthe Lorentzen, Theo Hansen, Markus Jensen, Magne Clement, Oskar Bentzen, Albert Kotsis, Lauritz Dauerhøj, Lucas Hansen, Mikkel Søfeldt (U12) og Lauge Carstensen (U12)

Kampenes forløb:
Weekenden bød på turneringsstart rundt om i de danske ungdomsligaer. For OB’s U13-mandskab var der ekstra tryk på i den første turneringsweekend, da den bød på to kampe. Første kamp var lørdag mod FC Sønderborg, og søndag skulle striberne til Esbjerg, hvor EfB ventede.

Lørdag mod FC Sønderborg kom striberne godt fra start med et aggressivt pres, og allerede efter tre minutter kom striberne på 1-0 efter et flot mål fra Markus Jensen. OB dominerede kampen, og det foregik på OB’s præmisser. Kun enkelte gange blev Sønderborg farlige på omstillinger, og sønderjyderne fik forsvaret sig godt og gik til pause bagud med 1-0.

I anden halvleg fik OB så prikket hul på bylden, og der blev lavet fire kasser i de sidste 30 minutter – blandt andet yderligere to fra Markus Jensen, som altså lavede tre mål i lørdagens kamp, som endte med en OB-sejr på 5-0.

Søndag var det så Esbjerg fB, der ventede, og igen fik OB den bedst tænkelige start. Denne gang var der bare spillet tre minutter, inden OB havde hugget bolden i kassen de første to gange, og igen var det Markus Jensen, der åbnede kampen op for OB.

Herefter var det faktisk Esbjerg, der viste det bedste spil, og som halvlegen skred frem, så satte de sig mere på opgøret, og de pressede godt på for en reducering. En personlig fejl fra Esbjerg-holdet blev dog dyr, og Markus Jensen kunne i stedet bringe OB på 3-0 få minutter inden pausen.

I anden halvleg fik Esbjerg bragt en smule spænding tilbage i opgøret, da de tidligt i anden halvleg reducerede til 3-1. Men mens de pressede på i slutningen af første halvleg, så var det mere jævnbyrdigt i anden halvleg – og modsat i første halvleg, så var det OB, der blev bedre, som kampen skred frem.

Et lille kvarter inde i halvlegen fik OB så fuld valuta for det glimrende spil, da Malthe Lorentzen og Markus Jensen med to hurtige scoringer bragte OB på 5-1 og endegyldigt afgjorde kampen. Det var en fortjent stribet sejr, men resultatmæssigt ser det noget mere overbevisende ud end spillet i kampen.