Turneringslogo

20.11.2018 07:30

Vi er stolte af at kunne fortælle, der for tredje år i træk bliver spillet international fodbold i Ådalen, når kalenderen siger januar 2019.

Fra den 18. – 20. januar får Odense Boldklubs Akademi for tredje år i træk besøg af flere internationale ungdomshold fra den øverste hylde. Det sker, fordi der igen i år skal spilles Kai Thor Cup og BC Catering Cup, som er fodboldturneringer for U19- og U17-hold. Kim Engstrøm er, udover at være cheftræner for OB’s U19-drenge, også ansvarlig for turneringerne, og han er stolt over, hvor langt han sammen med resten af klubben er nået på bare tre år.

- Det er tre år siden, vi for første gang i nyere tid forsøgte at skabe en international ungdomsturnering i Odense. Første år var vi seks hold i en enkelt U19-række. Til sidste sæson havde vi udvidet turneringen, og vi var 16 hold fordelt på U17- og U19-niveau.

- I år kommer der igen 16 hold, og de kommer fra ni forskellige klubber og syv forskellige lande. Det viser, at vi hurtigt har fået skabt en attraktiv turnering, hvor holdene har en god oplevelse. Det ved vi, de har, dels på baggrund af de evalueringer vi får fra de deltagende klubber, men også qua at Häcken, HSV, Holstein Kiel, Brann Bergen og AaB deltager igen i år, akkurat som de gjorde for et år siden, siger Kim Engstrøm.

Sidste år blev U19-turnering spillet i Ådalen, mens U17-drengene blev afviklet hos vores samarbejdsklub Marienlyst. I år er det planen, at alle kampe skal spilles i Ådalen, og det, mener Kim Engstrøm, kun gør det til en endnu mere attraktiv turnering for alle fodboldinteresserede.

- Vi ser rigtig meget frem til, at vi i år kan spille alle kampe i Ådalen på vores tre kunstgræsbaner, som forhåbentlig bliver klar til planen. Det kommer til at gøre det endnu mere attraktivt og seværdigt for de odenseanske fodboldentusiaster at komme og se fodbold på øverste ungdomsniveau, fortæller Engstrøm.

Og det er højeste ungdomsniveau, det er der ingen tvivl om. Blandt de deltagende hold er der de svenske sølvvindere, den aktuelle førsteplads i Schweiz’ U19-Liga, nummer tre fra den polske, nummer to fra den danske samt en stor tysk klub som HSV. Så niveauet er højt, og det ved Kim Engstrøm også godt.

- Det er den stærkest besatte U17 og U19-turnering i Norden. I år har vi for første gang også et hold fra Schweiz med, og det er glædeligt, at de også ønsker at deltage, selvom det er en lang tur for dem. Niveauet er højt, det har vi set i de foregående sæsoner, og jeg føler mig overbevist om, at det som minimum er ligeså stærkt i denne sæson.

- Det er stærkt arbejde af hele OB, at vi kan få så prominente klubber herop. Det kan vi kun, fordi det i de to foregående sæsoner har spillet. Både i forhold til matchningen på banen, men også på det organisatoriske plan. Igen i år skal størstedelen af holdene sove på vores eget hotel ved Congress Centeret, mens KV Mechelens U17-drenge bliver indkvarteret hos frivillige værtsfamilier. Sidste år var et par hold også i værtsfamilier, og det var en stor succes, som vi har haft et brændende ønske om at kunne gentage.

- Den hjælp vi sidste år fik fra frivillige værtsfamilier samt fra vores egne spilleres forældre var uvurderlig, og vi håber rigtig meget, at fynboerne igen er klar til at hjælpe os i midten af januar, ligesom vi skylder en stor tak til de to turneringssponsorer, Kai Thor samt BC Catering., slutter Kim Engstrøm.

Kai Thor Cup (U19) og BC Catering Cup (U17) bliver som nævnt spillet fra den 18. – 20. januar 2019, og de fire puljer ser således ud:

Kai Thor Cup - Gruppe A Kai Thor Cup - Gruppe B BC Catering Cup - Gruppe A BC Catering Cup - Gruppe B
Grasshopper-Club Zürich U19 (Schweiz) Aalborg Boldspilklub U19 (Danmark) Aalborg Boldspilklub U17 (Danmark) KV Mechelen U17 (Belgien)
BK Häcken U19 (Sverige) SK Brann U19 (Norge) Grasshopper-Club Zürich U17 (Schweiz) MKS Pogon Szczecin U17 (Polen)
Hamburger SV U19 (Tyskland) MKS Pogon Szczecin U19 (Polen) BK Häcken U17 (Sverige) SK Brann U17 (Norge)
Odense Boldklub U19 (Danmark) Holstein Kiel U19 (Tyskland) Holstein Kiel U17 (Tyskland) Odense Boldklub U17 (Danmark)