Sander Svendsen

08.07.2019 10:00

Den 21-årige norske angriber Sander Svendsen skifter den 16. juli Hammarby IF ud med Odense Boldklub, hvor han tiltræder på en 4-årig kontrakt.

Inden længe skal de fynske fodboldfans til at vænne sig til et nyt ansigt, når Sander Svendsen den 16. juli bliver OB-spiller på en kontrakt, der gælder i de næste fire sæsoner. Årsagen til, at Sander Svendsen først bliver OB-spiller den 16. juli er, at han er lejet ud til norske Odds BK indtil den 15. juli.

- Sander Svendsen er en ung angriber med et stort udviklingspotentiale. Det er en spiller, som Jakob var træner for, da han var i Hammarby, så det er en spiller, der kender vores cheftræner, ligesom det er en spiller, vores cheftræner kender. Som spiller er Sander spilintelligent, hurtig, teknisk dygtig, pågående og en dygtig afslutter.

- Han er endnu ikke fyldt 22 år, men har alligevel allerede spillet mere end 150 førsteholdskampe og 35 U-landskampe, så vi er rigtig glade for at kunne tilføje Sander Svendsen til vores trup. Han kommer hertil i kampform, så allerede nu kan han kæmpe med om en plads i startopstillingen, men vi er samtidig overbeviste om, at han har potentialet til i fremtiden at kunne blive en profil for os, siger Jesper Hansen.

Sander Svendsen selv er også rigtig glad for at komme til OB, og han glæder sig til gensynet med cheftræner Jakob Michelsen, der nåede at være cheftræner for Sander Svendsen i ti kampe, hvor nordmanden lavede seks mål.

- Jeg havde Jakob Michelsen som træner i Hammarby, og vi havde et rigtig godt halvår sammen. Inden jeg skrev under med OB, har jeg haft nogle rigtig gode samtaler med Jakob, om hvad OB er for en klub - så at jeg har fået lov at komme til Odense, er jeg rigtig glad for. Derudover har jeg selvfølgelig også snakket lidt med min nuværende holdkammerat Espen Ruud, der har en fortid i OB, og han havde kun gode ting at sige om klubben og byen, siger Sander Svendsen.

Sander Svendsen der i den igangværende sæson har spillet wing for Odds BK var tilbage i 2017 nomineret til Golden Boy. Dengang spillede han angriber i Molde FK, og det er da også i den offensive del af spillet, han har sine styrker.

- Jeg kan lide at score mål, ligesom jeg generelt set godt kan lide at være med i den offensive del, skabe chancer og lave lidt sjov med bolden. Nu handler det om, at jeg skal slutte ordentligt af hos Odds BK, og derefter glæder jeg mig helt vildt til at komme i gang her i OB.

Sander Svendsen har første træning med sine nye holdkammerater onsdag den 17. juli, og han kommer til at spille med nummer 10 på ryggen.