Jeff

30.04.2020 09:16

OB har mange dedikerede fans, og en af dem har lige købt et sæsonkort, selvom han bor i USA.

7700 km.

Det er sådan cirka afstanden fra Odense til Seattle i staten Washington på den amerikanske vestkyst. Og hvorfor er det så interessant?

Jo, i Seattle sidder advokaten Jeff Gingold, som netop har købt et sæsonkort til OB´s kampe. Da vi så adressen, måtte vi straks løfte røret og ringe til amerikaneren for at høre, hvorfor han har købt et sæsonkort, selvom der er lange udsigter til at rejse til Danmark og se fodbold:

- Jeg elsker dansk fodbold, og det er en måde at takke klubben og støtte den i en hård tid. OB er en klub med megen historie, og da jeg så, at man håbede på hjælp ved ikke at bede om pengene tilbage på sæsonkortet, selvom man ikke kan komme på stadion, så synes jeg, at et køb var det eneste rigtige at gøre, fortæller han fra Seattle.

Byen er for os danskere nok mest kendt for, at grungen i de tidlige 90´ere for alvor gennembrød lydmuren, og det er sød musik i ørerne at høre ham berette om, hvorfor han blev forelsket i OB.

 - Jeg var til en konference i San Diego i 1997, hvor det danske ligalandshold var med i en turnering med USA, Peru og Mexico. Jeg kendte til dansk fodbold helt tilbage fra 1973, hvor min svigerbror og svigerinde introducerede mig for det i Danmark, hvor jeg var på besøg. Så jeg købte billetter til kampene og kontaktede Bien, som er en amerikansk avis på dansk og bliver udgivet i Californien. Her overtalte redaktøren mig til at droppe mit allerede bookede hotel og få et værelse på det hotel, hvor danskerne boede. Det gjorde jeg så, selvom det ikke var en opgradering, smiler han.

Venskabet med Per P.

Her blev han præsenteret for OB´erne Michael Hemmingsen, Steen Nedergaard og Per Pedersen, og sidstnævnte blev mere end bare en bekendt.

- Næste morgen ved morgenmaden rendte jeg ind i Per, som inviterede mig hen til hans bord. Vi snakkede rigtigt godt sammen, og det blev begyndelsen til et venskab. Som I ved, så scorede Per fire mål mod USA, hvilket stadig er rekord for antal mål imod holdet af en enkelt spiller. Derefter blev han solgt til Blackburn, og da han kom tilbage til OB, besøgte jeg ham flere gange. Her lærte jeg også Lars Høgh at kende, og da ligalandsholdet var i Los Angeles en anden gang, begyndte jeg at snakke med Denni Conteh, som var i OB. Alle disse folk gjorde mig til tilhænger af OB og Odense, lyder det.

Som nævnt blev hans kærlighed til dansk fodbold vakt til live i de tidlige 70´ere, og han var også i Danmark i 1992, da vi blev europamestre. Derfor kører han også rundt med nummerpladen ”DK-EM92”, men det er nu OB, der har den største plads i hjertet.

- Jeg har været med til flere kampe og har set Richard Møller Nielsen og har været med i omklædningsrummet efter en sejr. Jeg har været med Per til træning, og det var alletiders. Der var også en gang, hvor jeg var med til en kamp inden sæsonstarten, hvilket vist var i Jylland et sted. Det var i slutningen af Lars Høghs karriere, og det var en fin oplevelse for mig.

Løber med OB-trøjen på

Staten Washington, hvor Jeff Gingold bor, var en af de første til at blive hårdt ramt af COVID-19 i USA, og der blev hurtigt lukket ned for alle aktiviteter som i Danmark. Det lokale MLS-hold, Seattle Sounders, fik aflyst alle kampe, og de old boys-hold, som Jeff Gingold spiller på, er også lukket ned. En af banerne er endda omdannet til et hospital for COVID-19-ramte, men hele situationen tager vores amerikanske supporter i stiv arm.

- Sådan er det over det hele. Jeg klager ikke, det er en hård tid for alle. Faktisk er der ikke så meget at lave her udover at støtte OB. Jeg tager trøjen på, når jeg løber, og striberne er meget synlige! Jeg håber, at jeg med mit lille bidrag kan være med til at vise noget solidaritet og støtte og måske inspirere andre til det samme eller måske hjælpe på en endnu bedre måde. Held og lykke med det hele, jeg håber at se jer alle til en kamp snart, lyder det fra en amerikaner, som ikke bare støtter ”Stars and Stripes”, men også de smukkeste striber i verden.

Du kan også støtte de smukkeste striber i verden med et sæsonkort. Du sikrer dig sæsonkortet via dette link.