Sveinn Aron Gudjohnsen - Odense baggrund

13.09.2020 18:40

Vi har sikret os den islandske U21-landsholdsspiller Sveinn Aron Gudjohnsen indtil næste sommer.

 

Der er kommet et nyt ansigt i OB-truppen, som fra i dag har lejet den 22-årige islandske angriber Sveinn Aron Gudjohnsen i italienske Spezia.

Lejeaftalen træder i kraft med øjeblikkelig virkning og løber frem til sommeren 2021.

- Vi har mange gode, teknisk stærke og hurtige angribere. Derfor synes vi, at vi skulle supplere med en fysisk stærk forward, som vi nu har fået i Sveinn Aron Gudjohnsen. Han er fast mand på det islandske U21-landshold og scorede så sent som d. 4. september, da Island slog Sverige.

- Han er en spændende tilgang til truppen, som nu bliver yderligere styrket, og der er for alvor kamp om pladserne i front, hvilket er med til at holde alle skarpe. Vi har haft fin erfaring med islandske spillere i OB, og vi håber, at Sveinn Aron Gudjohnsen bliver endnu en god historie i Ådalen. Og så gør det da ikke noget, at han har gode aner i Eidur Gudjohnsen som far og en opdragelse i FC Barcelona, siger sportschef Michael Hemmingsen.

Selv siger Sveinn Aron Gudjohnsen om sin nye klub:

- Jeg var ikke i tvivl, da jeg fik chancen om at komme til OB. Jeg har hørt meget godt om klubben og kan se, at det er et sted, hvor islændinge før har gjort det glimrende. Jeg er godt klar over, at der er en del angribere i klubben, og jeg skal kæmpe hårdt for at få spilletid.

- Men jeg er klar på opgaven og meget motiveret, og jeg glæder mig til at komme i gang. OB er en traditionsklub og bør høre til i top seks i 3F Superligaen, og jeg ser frem til at score mål og hjælpe holdet til at indfri vores ambitioner denne sæson.

Sveinn Aron Gudjohnsen startede i FC Barcelonas ungdomsafdeling, inden turen gik til Gava, HK Kopavogs i Island, Valur, Breidablik og i 2018 Spezia i Italien. Efter et halvt års udlån i Ravenna, kom han sidste sommer tilbage til Spezia, som han har kontrakt med indtil sommeren 2022.

Sveinn Aron Gudjohnsen får trøje nummer 17 i OB.