P5105689

14.06.2021 10:12

I klubbens Akademi arbejder vi konstant på at udvikle klubben og vores spillere, og i bestræbelserne på dette kan vi nu byde velkommen til en række nye trænere.

Som det for nyligt blev præsenteret i vores strategi frem mod 2026, ønsker vi en ensartet spillestil mellem førsteholdet og Akademiet, mens vores unge spillere får de bedste præmisser for at præstere på højest mulige niveau.

For at give optimale betingelser for dette arbejder Akademiet allerede med talentfulde spillere fra U12-alderen og op, mens det er klubbens amatørafdeling, der driver de yngre årgange.

- Det er nede ved de mindste, hvor vi primært har øget trænerbesætningen, hvor Nick Mikuta er blevet ansat fra 1. juli. Han er det, der hedder Klubsamarbejdskonsulent, mens Amatørafdelingen har tilknyttet ham som Børneudviklingskonsulent. Derudover har vi ændret hele træner-setuppet fra U14 og nedefter, hvor vi har fået Casper fra Vejle Boldklub ind til U14 og Markus fra Helsingør ind til U13, siger Tonny Hermansen, der er teknisk chef i OB.

- I vores strategi vil vi gerne have nogle indspark fra andre steder, og når vi nu skulle lave rokaden, så synes vi, at vi har fået to rigtig spændende trænere, som har noget erfaring og nogle ideer fra andre klubber, som vi kan proppe ind i vores samlede pakke.

På samme vis er der også sket ændringer omkring U12, hvor den tidligere U12-assistenttræner, Magnus Mikkelsen, er ny cheftræner, mens Mathias Nymand er ny assistenttræner.

- På U13 har vi desuden fået Simon Jørgensen ind fra Næsby, og han er ved at læse Konkurrence- og eliteidræt, og han kommer også ind og kan være med til at give os nogle indspark, hvor vi kan bruge hans ressourcer udover hans trænerfaglige kompetencer, siger Tonny Hermansen og tilføjer:

- På U14 har vi fået Jesper Sangild ind. Han er en meget spændende, ung mand, da han også har kompetencer udover fodbolden. Han ved rigtig meget om fysiologi, og den mentale muskel, så han kan være med til at præge segmentet fra U12 til U14. Han kan også være med til at aflaste Bo Nielsen, vores fysiske træner på fuldtid, og vi får dermed en synergieffekt hele vejen fra Superligaen og ned til akademiet.

Målmandstrænerteamet øges

I OB har vi gennem tiden udviklet mange talentfulde målmand, hvor vi i denne sæson blandt andet har kunnet opleve Oliver Christensen og Hans Christian Bernat vogte målet i 3F Superligaen, og den nye trænersammensætning har også givet mulighed for at tilknytte yderligere en målmandstræner til Akademiet.

- Vi har ansat en målmandstræner til U12 - U14, så vi nu har Lars Bjerring, Peter Rasmussen og nu Jess Gommesen tilknyttet Akademiet, og det er også en styrkelse af setuppet omkring målmandsdelen, siger Tonny Hermansen.

- De er alle sammen nogle store trænertalenter

For Tonny Hermansen handler det ikke kun om at finde talentfulde spillere til træningsbanen, da han også ønsker at udvikle trænerne i klubben, og derfor er det nogle spændende trænere, der nu er samlet i klubben.

- De er alle sammen nogle store trænertalenter, der er unge, og som vi kan være med til at udvikle, samtidigt med at vi får noget inspiration fra dem. Man kan sige, at hele setuppet omkring U12- U14 er mere eller mindre nyt, og det giver trænerne nogle rigtig gode muligheder for at sætte deres eget præg på, hvordan vi skal arbejde videre med det, siger Tonny Hermansen, der er meget begejstret for den nye trænersammensætning.

- Alt i alt er det et helt fantastisk setup, vi har fået lavet her. Det bliver rigtig spændende at se, hvordan og hvorledes det kan blive, og vi håber, at vi kan være med til at tage det næste step med den her trænergruppe, lyder det fra Tonny Hermansen, inden han med en anden mine slutter:

- Det betyder dog også, at vi tager afsked med Kim Drongesen, Mathias Kirk, Brian Arresø Olsen og Dani Nørgaard, der alle stopper som trænere i klubben. Vi takker dem mange gange for det store arbejde, de har lagt her i klubben, og vi ønsker dem mange gange held og lykke, og vi håber at se dem igen i fremtiden.

Akademiets setup i den kommende sæson:

Teknisk chef: Tonny Hermansen

Talentchef: Mads Holm

Ungdomsudviklingstræner: Ulrik Bredegaard

Børneudviklingstræner: Jesper Eriksen

Børneudviklingskonsulent og klubsamarbejdskonsulent: Nick Mikuta

U19:

Cheftræner: Kim Engstrøm

Assistenttræner: Andreas Bech

U17:

Cheftræner: Ivan Poulsen

Assistenttræner: Andreas Jørgensen

U15:

Cheftræner: Niklas Vincentz

Assistenttræner: Kasper Lund

U14:

Cheftræner: Casper Ahm

Assistenttræner: Jesper Sangild

U13:

Cheftræner: Markus Uglebjerg

Assistenttræner: Simon Jørgensen

U12:

Cheftræner: Magnus Mikkelsen

Assistenttræner: Mathias Nymand

Specialfunktioner:

Fysisk træner U12-U19: Bo Nielsen

Mental træner U12-U19: Kenneth Philipsen

Målmandstrænere U15-U19: Lars Bjerring og Peter Rasmussen

Målmandstræner U12-U14: Jess Gommesen

Head of Recuitment: Ole Nielsen

Scoutingansvarlig U12-U14: Jon Bøgedal