Vester

31.05.2021 08:17

Vi har netop forlænget aftalen med vores talentfulde midterforsvarer, Christian Vestergaard, så vi nu har papir på hinanden frem til sommeren 2024.

I OB vil vi skabe en stribet tråd fra Akademiet til førsteholdet, og en af de spillere, der kan være med til at føre dette ud i livet, er Christian Vestergaard, der netop har skrevet under på en treårig kontraktforlængelse.

- Christian Vestergaard skiller sig ud med en klar force i at være forsvarsspiller og forhindre modstanderne i at score. Han er meget kontant og afklaret i sin spillestil, og vi synes, han har en god tilgang til det at være professionel fodboldspiller. Han er afklaret, arbejdsom og åben for at lære, og det er der rig mulighed for her i klubben, siger sportschef i OB, Michael Hemmingsen.

For 20-årige Christian Vestergaard betyder det meget, at han nu får mulighed for at vise sig frem for byen.

- Jeg er selvfølgelig glad for kontraktforlængelsen. Jeg er jo OB’er, så det betyder meget for mig, at klubben vil have mig, og at jeg nu forhåbentligt kan give noget tilbage til OB, som har givet mig så meget. Jeg er spændt og glad for at få chancen for at vise mig frem for klubben og for fansene, siger Christian Vestergaard.

I superligatruppen kæmper han blandt andre om spilletiden med Kasper Larsen, Jeppe Tverskov og Alexander Juel, men heldigvis ser de ikke hinanden som konkurrenter i truppen.

- Jeppe Tverskov, Kasper Larsen og Alexander Juel har både verbalt og med deres spillestil lært fra sig. For eksempel hvordan man kan sætte sig igennem i duellerne, og hvordan man kan bringe sine spidskompetencer med op fra U19. Jeg føler, jeg er kommet utrolig tæt på holdet og har udviklet mig meget både spillemæssigt og mentalt i forhold til at tage steppet fra U19 til superligafodbold, og det forløste sig i den sidste kamp i sæsonen, hvor jeg kom ind og fik min superligadebut. Jeg synes, det er gået rigtig godt, og jeg synes, der er sket meget med mig selv, så der er forhåbentligt tre gode år i vente, siger Christian Vestergaard.

Fynboen debuterede allerede i februar, da vi gæstede FC Midtjylland i Sydbank Pokalen, og det var et stort øjeblik for ham, da OB er en klub, som betyder meget for ham.

- Jeg har været her siden U14, og jeg har været en del af udviklingen i klubben, med alt det nye der sker - ny træner og ny spillestil - og det at man har været en del af noget i så lang tid, det gør, at klubben sidder under huden på en. Og så har man også bare de relationer i klubben, der gør, at man kan præstere i sin hverdag, og man føler sig tilpas, fordi man har været her i så lang tid. Der er noget tradition i klubben, og når man har været med i så mange år, er det med til at gøre én til en rigtig OB’er.

Christian Vestergaard kom til OB fra Øens Hold-klubben, Assens FC, som U14-spiller, og derfor betyder byen også meget for fynboen.

- Jeg kommer oprindeligt fra Assens, men nu har jeg boet i Odense i en del år, og jeg kan ikke forestille mig at bo andre steder, fordi jeg har det så godt her, og når man møder folk, der smiler og hilser på én, det er bare sindssygt fedt. Lige nu kan jeg ikke undvære OB og Odense, så jeg er rigtig glad for, at jeg i hvert fald skal blive her i de kommende tre år.

Den nye kontrakt mellem Christian Vestergaard og OB løber frem til sommeren 2024.