Frank Hjortebjerg

06.04.2022 14:00

Vi er blevet enige med Frank Hjortebjerg, så fynboen efter denne sæson tiltræder som assistenttræner for Andreas Alm omkring superligatruppen.

Fra den kommende sæson hedder vores to assistenttrænere Søren Krogh og Frank Hjortebjerg. Det står klart, efter vi er blevet enige om en kontrakt med Hjortebjerg, der kommer til OB efter den igangværende sæson.

- Vi havde en ledig stilling i trænerteamet, og det gav os mulighed for at gennemgå vores kompetencebehov. I rekrutteringsprocessen har det været vigtigere for os, at vi fandt personligheden med de kompetencer, vi søgte til at udvikle vores klub, end at vi besatte den ledige stilling hurtigst muligt, siger Björn Wesström, der er fodbolddirektør i OB, og fortsætter:

- Derfor er vi rigtig glade for at byde Frank Hjortebjerg velkommen i klubben til næste sæson, da han både har de akademiske og praktiske kvalifikationer, vi har søgt til rollen.

34-årige Frank Hjortebjerg er vokset op i Næsby, og det var også i Næsby Boldklub, han startede sin trænerkarriere, inden han i sommeren 2013 skiftede til FC Nordsjælland. Herfra tog han videre til Brøndby IF, hvor han har trænet ungdomshold, inden han i 2019 vendte tilbage til Farum for at arbejde med superligaholdet.

- Jeg har været privilegeret af at arbejde i to gode klubber på Sjælland, hvor jeg senest har haft nogle meget inspirerende år i FC Nordsjælland. I de næste to måneder har jeg fuld fokus på at præstere med FCN, men derefter glæder jeg mig meget til at møde fans, spillere, og medarbejdere i og omkring Ådalen, så vi sammen kan skabe begejstring med Øens Hold.

- Min erfaring fra Sjælland, min tilknytning til Næsby Boldklub og Fyn, samt OB’s ønsker, ambitioner og visioner for fremtiden gør, at jeg tror på, at OB og jeg er et godt match, og blandt andet derfor er det god timing til sommer.

Både Franks farfar og onkel har spillet i Næsby, så han kommer fra en familie med stærke, fynske fodboldrødder, og fra sommeren 2022 og de følgende tre år vil han repræsentere Fyn fra trænerbænken.

Aftalen mellem OB og Frank Hjortebjerg løber fra den kommende sæson og frem til den 15. juni 2025.

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic