OBK00540

31.08.2022 20:44

Vi er blevet enige med den tidligere FC Barcelona-spiller Alasana Manneh og hans nu forhenværende klub, Górnik Zabrze, så den defensive midtbanespiller omgående skifter til OB.

Vi er blevet enige med den polske PKO Ekstraklasa-klub Górnik Zabrze om en transfer af den defensive midtbanespiller Alasana Manneh, som her til aften skifter til OB.

- Jeg er glad for, at OB vil have mig, og jeg glæder mig til at prøve noget nyt, så nu kan jeg slet ikke vente med at starte. Jeg har set nogle superligakampe, og jeg kan se, at de spiller hurtigt i Danmark, så jeg tror virkelig, det vil udvikle mig at spille i Superligaen, siger Alasana Manneh.

Manneh er 24 år, og han har spillet seks landskampe for Gambia, men indenfor den nærmeste fremtid er det Odense Boldklub, han skal repræsentere på fodboldbanen.

- Jeg skal være her i tre år, og jeg er glad for, at det er i Odense. Fansene har allerede skrevet til mig, at jeg skal komme til Odense, og flere har også allerede budt mig velkommen til klubben, så det er jeg rigtig glad for. Det viser, at de vil mig, men jeg synes selv, at jeg endnu mangler at bevise mig overfor dem, siger Alasana Manneh.

Alasana Manneh blev født den 8. april 1998 i Gambia, hvor han begyndte at spille fodbold, inden han via ASPIRE Academy i 2016 skiftede til FC Barcelona. På OB’s fødselsdag - den 12. juli - i 2019 skiftede Manneh til Górnik Zabrze, hvor han siden har været fast mand og spillet 85 ligakampe fra en defensiv midtbaneposition.

- Jeg er glad og stolt over, at Manneh valgte OB som sin næste klub, da han har kvaliteter, der gør, at vi kan være mere fleksible og varierede i vores spil. Hans åbenlyse spidskompetence er hans afleveringsspil med venstre fod. Hans alder, potentiale og ambitioner passer godt ind på holdet på både kort og langt sigt, siger Björn Wesström, der er fodbolddirektør i OB, og tilføjer:

- Jeg vil gerne rette en særligt stor tak til den danske ambassade i Warszawa, Udenrigsministeriet, Styrelsen for International Rekruttering og Integration for de råd og den vejledning, der var afgørende for at få dette på plads, inden transfervinduet lukkede.

I OB har Alasana Manneh sat sin signatur på en kontrakt frem til udgangen af juni 2025.