OBK01095

08.12.2022 14:38

I oktober ændrede vi i klubbens scouting-organisation, da den tidligere forsvarsprofil, Anders Møller Christensen, blev annonceret som ny scout for Akademiet, og her kan du blive lidt klogere på hans rolle som akademiscout.

I oktober præsenterede vi en ny scouting-organisation, hvor Adrian von Heijne vil blive klubbens nye chefscout, mens Anders Møller Christensen vil stå for Akademiets scouting. Anders, og et team af scouts som er tilknyttet Akademiet, følger derfor de unge rækker på Fyn og i resten af landet for at finde de næste stribede talenter:

- Vi kigger på Fyn i de helt små årgange, men selvfølgelig kigger vi også udenfor Fyns grænser, siger Anders Møller Christensen og fortsætter:

- Jeg er selv ude og se mange kampe, men vores team på scouting-området hjælper også med at rapportere og holde øje med spillere. Vi kigger samtidig også på det, som allerede er rapporteret og snakker med andre scouts om dem, som kan være interessante for os. Vi ser også mange af spillerne sammen, så vi får flere øjne på det og får gjort arbejdet ordentligt.

På det seneste har flere akademispillere gjort sig bemærket i førsteholdstruppen – både på træningsbanen og i 3F Superligaen – og Anders mener, at det kan være med til at gøre OB attraktiv for unge talenter.

- Det betyder en hel del, at de unge mennesker kan se, at der kan ske en stor udvikling ved at komme til OB, og at man ikke bare kommer her og spiller, men også kan ende i Superligaen. Vi er meget stolte af, at så mange får mulighed for at spille med førsteholdet og får kontrakter, men også at der ugentligt er Akademispillere, som får mulighed for at træne med.

- Det fylder meget i hjertet

Selvom det er otte år siden, at Anders Møller Christensen spillede sin sidste kamp i den stribede trøje, har han ikke været helt væk fra banerne i Ådalen. Det sidste halvandet år har han nemlig været tilknyttet Akademiets ældre årgange som forsvarstræner, og i oktober tog han nyt ansvar på skuldrene som klubbens Akademiscout.

- Jeg har det sidste halvandet år haft mulighed for at være inde over ungdomsfodbolden, hvor jeg har været forsvarstræner for U15, U17 og U19, og i løbet af den tid snakkede jeg med Tonny Hermansen om fremtidsmuligheder, og her fortalte han mig om den her mulighed, som jeg så valgte at søge, siger Anders Møller Christensen.

- Jeg synes, det er spændende at følge udviklingen hos de unge og samtidig komme ud og se på spillet, og se hvordan man kan udvikle på dem, så de en dag kan ende oppe i superligatruppen.

Anders, som er noteret for 276 optrædener i klubben, lægger heller ikke skjul på, at det er dejligt at have sin gang i en klub, som har stor betydning for ham:

- Jeg er rigtig glad for, at der opstod en mulighed for at komme herned igen. Jeg synes, at det, jeg har lavet omkring forsvarstræningen, har været helt fantastisk, og samtidig er der et godt team hernede og setuppet er helt perfekt, så jeg klager ikke.

- Jeg føler meget for klubben, og når man også været her otte år som spiller, så er det klart, at det fylder meget i hjertet.

Når vi træder ind i det nye år, får Anders Møller Christensen desuden selskab i scouting-organisationen, da Adrian Von Heijne tiltræder som chefscout.