_DSC4776 copy

17.02.2022 15:39

Efteråret var for fanscenen en succes. Restriktionerne blev fjernet, fansene kom tilbage på tribunen, og det både startede med et brag i sæsonåbneren mod F.C. København og sluttede med et brag i Sydbank Pokalen mod Randers FC.

Kigger man i bakspejlet og zoomer ind på efteråret på fanscenen, så er vores SLO, Morten Friis Nielsen, rigtig godt tilfreds. Sæsonen startede med en imponerende kulisse, da vi tog imod F.C. København, og den sluttede med to mindeværdige kampe, da vi spillede os i semifinalen i Sydbank Pokalen efter to kampe mod Randers FC, der set med stribede briller var særdeles velbesøgte.

- Jeg synes, det var et meget lovende efterår efter en lang corona-pause. Fanscenen lagde godt fra land med en FCK-kamp, hvor aktivitetsniveauet var vældig højt, og sluttede stærkt af med de to Randers-kampe. Der har også været flere gode kampe indimellem, men vi starter og slutter på højt niveau. Fundamentet er styrket, så der er et nogenlunde bundniveau og et ganske højt topniveau på fanscenen.

- Det er altid fansene selv, der skal have den største del af æren for, hvad der sker på tribunen, og der er mange gode kræfter i det organiserede fanmiljø, som har en kæmpe andel i den udvikling, vi har set i efteråret. Men tilskuerfremgangen er også et resultat af, at vi i klubben har arbejdet målrettet på at udvikle rammerne omkring vores kampe. Det arbejde har været i gang længe, men i den seneste tid har vi især haft fokus på at forbedre samarbejdet og koordineringen med det aktive fanmiljø. Både klubben og fanmiljøet brugte corona-tiden på at fokusere på det langsigtede, strategiske plan, og vi gjorde det i tæt dialog. Igennem efteråret har jeg gået med en følelse af, at tandhjulene stille og roligt falder i hak. Så alt i alt var det en løfterig halvsæson, men jeg er sikker på, at det kun er begyndelsen, siger Morten Friis Nielsen.

På banen er det ofte resultatet, der huskes, men en mindeværdig kampdag påvirkes i høj grad også af oplevelserne med vennerne og veninderne på tribunen. Her er der flere ting, der medvirker til, om det er en succes, og Morten Friis Nielsen har sin fornemmelse af, hvad skal lykkes, for at det er en god dag på tribunen.

- For at en kamp er god på tribunen, er der flere ting, der spiller ind. Der er selvfølgelig en masse praktisk, der skal være på plads, men fansene er i høj grad også selv med til at skabe oplevelsen. Mod FCK var det specielle ved dagen de mange elementer rundt om selve kampen, som fansene havde arrangeret. Der var en prematch i Munke Mose, der var fanmarch, spillermodtagelse og ikke mindst en stort anlagt tifo, og det hele lykkedes og spillede godt sammen.

- Ved udebanekampe spiller transporten en stor rolle, og til udebanekampen mod Randers så vi velafviklede busture fra både De Stribede og Blok B. Det var første gang for Blok B’s vedkommende, og det fungerede rigtig godt som supplement til De Stribedes tur. Det lykkedes at komme ud til flere typer fans, og det var tydeligt, at den fælles opvarmning i busserne bidrog til et mere samlet fællesskab på tribunen. For mig at se var det en af de bedste indsatser på udebane i flere år vokalmæssigt, og at det så blev toppet med en tifo, gjorde oplevelsen endnu mere fuldendt.

- Hjemmekampen mod Randers FC var også en dag, hvor flere forskellige initiativer gik op i en højere enhed. Det var selvfølgelig på en enormt trist baggrund, som vi langt hellere ville have været foruden, men jeg er glad for, at klubben og fanpanelet i fællesskab fik arrangeret en værdig afsked for Lars Høgh, siger Morten Friis Nielsen.

Friis forventer festlig forårspremiere
Vi nærmer os foråret, og på søndag starter vores forårssæson med en udebanekamp mod F.C. København – og det er kun ét af flere højdepunkter, som Morten Friis Nielsen ser frem imod.

- Der venter mange spændende kampe i foråret, og allerede nu er der flere højdepunkter i sigte, selvom vi kun kender en lille del af kampprogrammet. Vi starter med en tur i Parken, og igen sender både De Stribede og Blok B busser afsted. Vi har i dialog med FCK fået et udvidet udebaneafsnit bag mål, og jeg tror, det bliver en festlig start på foråret.

- Derefter gælder det FC Midtjylland hjemme, og her er der flere aktiviteter i gang; både i klubben og på fanscenen. Derudover ser vi i foråret frem til slutningen af grundspillet, hvor der venter en udebanetur til Vejle – en af de mest populære og ikoniske udebaneture for den fynske fanscene. Endelig er der selvfølgelig to sindssygt vigtige kampe i Sydbank Pokalen mod SønderjyskE, når vi kommer ind i april, siger Morten Friis Nielsen.

Vil du opleve den spirende fanscene på nærmeste hold, så spiller vi som nævnt første udebanekamp søndag den 20. februar i Parken, mens første hjemmebanekamp er den 27. februar mod FC Midtjylland.

Har du ikke allerede sikret dig billet til forårets første kamp på Nature Energy Park, så kan du gøre det her.