IMG_8289

23.06.2022 06:30

Vores U14-drenge sluttede sæsonen med en andenplads i U14-Liga Pulje 1 og en 4-0-sejr i DBU Fyns Ungdomspokalfinale i en sæson, hvor udvikling af gruppedynamikken har været højt prioriteret.

Både i efterårs- og forårssæsonen endte U14-drengene nummer to i deres Liga-puljer, og i foråret var de meget tæt på at vinde med kun tre point op til Haderslev FK på førstepladsen.

- Udviklingen er selvfølgelig det vigtigste, men vi vil altid gå efter at vinde. Derfor var vi også en smule skuffet her i foråret, hvor vi håbede på at vinde puljen. Vi førte undervejs, men desværre dummede vi os i to kampe på hjemmebane og tabte, siger U14-cheftræner, Marcus Uglebjerg.

Og selvom det kun endte med en andenplads, er det stadig et flot resultat efter en sæson med mange lånte spillere:

 - Det har været en rimelig smal trup, hvilket har betydet, at holdet har været rigtig ungt, da vi har lånt spillere fra U13. Det har været en sindssyg god læring; både for vores egne spillere, men også for de unge som nu skulle præstere på et højere niveau.

- Der er to ting, der har fyldt rigtig meget for os i år. Den ene er gruppedynamikken, hvor vi har prøvet at skabe en stærk gruppe og et stærkt omklædningsrum, så de performer bedre som hold. Den anden ting er det individuelle fokus, hvor det har betydet meget for os at rykke den enkelte spiller så meget som muligt, siger Marcus.

I efteråret fik holdet også mulighed for at prøve kræfter med store internationale hold, da de deltog i en international turnering i Portugal, hvor de blandt andet mødte Paris Saint-German.

- Det var en rigtig god oplevelse for drengene. De kom ned til en stærk turnering, hvor de mødte nogle stærke modstandere. Vi havde blandt andet en rigtig god åbningskamp mod PSG, hvor der stod 0-0 indtil de sidste sekunder, hvor Paris desværre udlignede. De kom de ned og lærte, hvad det vil sige at præstere på den øverste hylde og den internationale scene, siger U14-cheftræneren, inden han fortsætter:

- Det betyder meget at blive matchet af andre hold, end man er vant til, og man kan også se, at de bliver 10% større og bedre, når de møder hold fra andre lande. Jeg kan tydelig huske, hvordan de var før åbningskampen mod PSG nede i Portugal. Vi sad med nogle af drengene, fordi de var pivnervøse for at skulle ind og møde PSG. Der er meget, man skal lære at håndtere omkring det mentale og samtidig skulle præstere, hvor det ikke handler om udvikling, men om at skabe resultater. Det giver noget sindssyg god læring i forhold til den arbejdsproces, der skal til for at kunne præstere så højt.

Med en sejr i Ungdomspokalfinalen mod Dalum IF på 4-0, kunne drengene runde sæsonen af med en pokal og medalje om halsen. En sæson med masser af oplevelser og lærerige ting, som Markus kan tage med ind i den kommende sæson:

- Holdet performer klart bedst, når de er sammen om det. Når de spiller med intensitet, når de spiller med ærgerrighed, og når de spiller med vilje. Når de løber de ekstra meter for hinanden, og når de tager de ekstra dueller for hinanden, så er de faktisk en rigtig god gruppe drenge. Det er helt klart noget, jeg vil tage med videre til næste sæson, afslutter han.