P5053988 kopier

31.05.2022 08:33

Vi er blevet enige med Gustav Grubbe om en fireårig kontrakt, så den fynske defensivspiller efter et ophold hos RB Leipzig nu vender hjem til OB.

Gustav Grubbe spillede i OB fra han var fire år gammel, og allerede som 16-årig fik han superligadebut, inden han blev solgt til Bundesliga-klubben RB Leipzig.

Vi er nu blevet enige med Gustav Grubbe om en fireårig aftale, så han igen kan iføre sig landets smukkeste striber.

 - Gustav Grubbe har en personlighed, en historie og fodboldkompetencer, men derudover besidder han også et potentiale, der både på kort og langt sigt øger vores konkurrence og styrker vores identitet. Derfor er det en rekruttering, jeg er glad og stolt over, siger Björn Wesström, der er fodbolddirektør i OB.

I Leipzig har Gustav Grubbe båret anførerbindet på klubbens U19-hold, hvor han også har spillet fast i både U19-Bundesligaen og i UEFA Youth League, og til trods for, at han kun er 19 år, er det alligevel en erfaren fynbo, der nu vender hjem til Odense.

- Det er en stor glæde, at vi igen skal se Gustav i den stribede trøje. Han kommer fra tre år i et akademi på allerhøjeste niveau i verden, hvor han blandt andet var anfører i flere UEFA Youth League-kampe. Gustav har altid været i top med hensyn til indstilling, og det vi kalder OB-DNA, og selvom han først nu bliver seniorspiller, vil han kunne bidrage til vores kultur; selv blandt ældre spillere. Derudover har han et højt niveau og stort potentiale indenfor de andre parametre, som vi kigger efter. Han kan spille flere positioner, og han vil øge konkurrencen i truppen væsentligt, siger Ole Nielsen, der er chefscout i OB.

Gustav Grubbe har repræsenteret Danmark på U16-, U17-, U18- og U19-landsholdet, så han har fået værdifulde erfaringer fra både landsholdssamlinger og hos RB Leipzig, inden han nu vender retur til OB.

- Det har været en meget lærerig tid i Leipzig. Det har været en anden måde at spille på og en anden kultur både på og udenfor banen, og det gør, at jeg har fået nogle hår på brystet og derfor er klar til voksenfodbold, siger Gustav Grubbe.

Den 5. maj 2019 blev Gustav Grubbe den næstyngste debutant i OB’s historie, da han som 16-årig blev indskiftet i 3-1-sejren over FC Midtjylland, og det er en ægte OB-dreng, der nu vender retur til OB.

- Det er i OB, jeg voksede op, og det er i OB, jeg har lært at spille fodbold, og det er her, jeg har brugt det meste af min tid. Jeg er derfor rigtig glad for, at det lige er i OB, jeg starter min seniortid, for jeg kender gutterne og træningsmiljøet, og jeg ved, hvor godt det er, siger Gustav Grubbe og fortsætter:

- Jeg er altid kommet på Odense Stadion, så det bliver specielt, når jeg nu selv skal stå inde på banen. Jeg glæder mig til at spille foran fansene, som har vist en fantastisk opbakning i denne sæson, og jeg vil gøre mit bedste overfor dem, for det fortjener de helt klart. Jeg er jo en Odensedreng.

Aftalen mellem OB og Gustav Grubbe løber frem til den 30. juni 2026.