DSC02300 web

30.03.2022 08:23

Det danske U17-landshold er klar til EM-slutrunden, der skal spilles i Israel i sommeren 2022, og Elias Hansborg Sørensen har stor andel i kvalifikationen, da han i Elite Round scorede fire mål i tre kampe.

Landsholdspausen er netop overstået, og det blev en omgang fodbold, hvor der var stribet succes. Blandt vores Akademispillere var det Elias Hansborg Sørensen, der løb med mest opmærksomhed. Han spillede EM-kvalifikation med de danske U17-drenge, der manglede tre gruppekampe, inden kvalifikationen kunne komme i hus.

Danmark var i gruppe med Sverige, Letland og Schweiz, og Elias Hansborg Sørensen var med i den danske trup. I første kamp mod Sverige, der sluttede 2-2, lagde han op til en enkelt. Da Danmark slog Letland 3-2, scorede Hansborg to mål, og i den sidste kamp, hvor Danmark slog Schweiz 5-0, scorede Elias to mål, ligesom han lagde op til yderligere to danske scoringer.

Så med fire scoringer og tre assist havde han en hovedrolle for, at Danmark sikrede sig førstepladsen i puljen – og dermed en billet til sommerens U17 EM.

Magnus Nielsen og Max Ejdum i startopstillingen for U18-landsholdet

På U18-landsholdet var to OB’ere udtaget, da Danmark skulle spille en enkelt træningskamp mod England. Max Ejdum fra U19-holdet, og Magnus Nielsen fra førsteholdet var begge med i truppen, og de var ovenikøbet begge to med i den danske startopstilling.

Danmark kom foran 2-0 ved pausen, og her blev Magnus Nielsen skiftet ud, så den anden danske landsholdskeeper også kunne få nogle minutter. Max Ejdum blev på banen til det 67. minut, inden han forlod banen efter en stærk indsats.

Selvom Danmark var foran, da Striberne forlod banen, blev det desværre ikke til en sejr over England, da vi måtte nøjes med 3-3 mod den stærke fodboldnation.

Stort tillykke til Elias og resten af Danmark med EM-kvalifikationen, og tillykke til Max og Magnus med deres stærke indsats mod England.