DSC05472 kopier

14.10.2022 10:24

I løbet af den seneste uge har vi haft fint besøg af spillere og trænere fra det ugandiske fodboldakademi, El Cambio, som har trænet med Akademiet.

Den seneste uge har der været nye ansigter at spotte på Akademiets træningsbaner i Ådalen. Vi har nemlig haft besøg af en håndfuld spillere fra det ugandiske fodboldakademi, El Cambio – samme akademi som vores ungdomsudviklingstræner, Ulrik Bredegaard, selv var træner på i et år.

- Vi har ved et tilfælde mig, som har været i Uganda i et års tid, hvor jeg var træner på akademiet. Samtidig med dette bygger en del af vores strategi også på, at vi skal kigge på markeder udenfor Europa, hvilket nok er bedst illustreret i vores nye U19-stjerne Yankuba Minteh, siger Ulrik Bredegaard.

- Der er noget af finde, og noget der kan blive rigtig spændende, hvis man kigger de rigtige steder. Det er ikke nødvendigvis det, som det handler om ved El Cambios besøg, men det er med til at lave baggrunden for, at det kan blive interessant. Det gør, at vi kan udvide vores kendskab og netværk i Afrika.

- De kæmper mere for livet, hvor vores spillere kæmper mere for sejren

El Cambios besøg i Danmark og i OB har givet dem mulighed for at lære og se hvad professionelle fodboldklubber gør, samtidig med at det giver et indblik i unge danske fodboldspilleres hverdag.

- For El Cambios vedkommende - og også for mig selv - så handler det om, at det er nogle børn, som ikke har nogen muligheder i livet andet end deres fodboldtalent. Der er 46 millioner mennesker i Uganda, og de her børn er udvalgt som de allerbedste i hele landet, og generelt også i hele Centralafrika. De kæmper mere for livet, hvor vores spillere kæmper mere for sejren hver weekend.

- Det er første gang, de er udenfor Uganda, og det er der aldrig nogen i deres familie eller i deres omgangskredse, som nogensinde har oplevet. Vi har kunnet opfylde nogle drømme for drengene, som har haft mulighed for at komme herop og opleve en professionel fodboldklub, siger Ulrik.

I løbet af ugen har de trænet med hos en række årgange på akademiet for at teste dem på forskellige niveauer, men også for at se hvilken forskel det kan gøre for de forskellige OB-årgange at få noget helt andet ind i træningen.

- Der er langt fra at løbe rundt på en knoldet bane i Centralafrika til så at kunne rende rundt på vores kunstgræsbaner i Ådalen. Kvaliteten på omgivelserne, kvaliteten på træningen og kvaliteten på de spillere der er her, det kommer de lige pludselig ind og bliver målt på. Det er en stor oplevelse for dem at mærke, men det er også sindssygt fagligt for de ansatte at mærke det niveau, så de kan bruge det til at arbejde videre, siger Ulrik.

På El Cambios besøg i Danmark har de udover at træne med hos Akademiet i Ådalen også besøgt både Brøndby IF og FC Midtjylland, hvor de har set superligakampe samt kigget ind i den danske højskolekultur hos ISI Idrætshøjskole.