_MG_2495

14.09.2022 11:20

Vi har indgået en strategisk samarbejdsaftale med 1. divisionsklubben Næstved Boldklub, så vi i fællesskab vil øge niveauet for spiller- og trænerudviklingen i begge klubber.

I Øens Hold har vi et forrygende klubsamarbejde med mere end 100 samarbejdsklubber på Fyn, men nu indgår vi også et klubsamarbejde uden for Fyn, da vi har indgået et strategisk samarbejde med både moderklubben Næstved IF og eliteoverbygningen, Næstved Boldklub.

- Det er lykkedes at skabe et formelt og langsigtet samarbejde med traditionsklubben, Næstved Boldklub, og det gør mig både stolt og glad, siger Björn Wesström, som er fodbolddirektør i OB.

- Som jeg ser det, så skal en fodboldklub have to perspektiver for, hvor man er; Det kortsigtede, som handler om træningen og kampen i weekenden, og så skal man have en idé om, hvordan man som klub skal udvikles over lang tid.

Formålet med samarbejdet er netop, at vi i fællesskab ønsker at udvikle spillere til højeste niveau gennem udviklingsmiljøer, der gavner både de enkelte talentafdelinger og transitionsspillere, samtidig med at klubberne kan sparre på de organisatoriske parametre:

- I den langsigtede udvikling af OB ser jeg dette som en væsentlig byggesten, da samarbejdet giver mulighed for både spiller- og trænerudviklingen, men også udvikling og erfaringsudveksling omkring mere strukturelle ting som organisationsudvikling, scoutingaktiviteter og samarbejde med kommune, myndigheder og sponsorer, siger Björn Wesström.

Samarbejdet sikrer udvikling i Næstved

Den nyoprykkede 1. divisionsklub giver samtidigt også nogle spændende muligheder for udvikling af talentfulde fynboer, der i Næstved kan få kamptræning på højt niveau.

- Det er en samarbejdsaftale, som skal komme de unge mennesker til gavn i både Odense og Næstved, så vi kan skabe nogle gode fodboldspillere, siger Peter Dinesen, som er sportschef for Næstved Boldklub.

Det nye samarbejde giver samtidigt en række spændende muligheder for Næstved Boldklub, der fremadrettet vil være med til at sparre og vidensdele med OB omkring rekruttering, spiller- og trænerudvikling på både ungdoms- og seniorniveau, ligesom OB løbende vil holde inspirationskurser for Næstveds trænere.

- Med aftalen får vi en masse knowhow og sparring, og så er der nogle muligheder, der åbner sig for klubben; helt fra det yngste medlem og op efter. Derudover er det altid dejligt at kunne komme med endnu et tilbud til vores trænere og ungdomstrænere, som vi gerne vil uddanne og gøre dem så gode, vi kan, så de også kan komme videre i deres karrierer, siger Peter Dinesen.

Den nye samarbejdsaftale løber i første omgang frem til den 30. juni 2027.