U13

12.04.2023 13:15

Hen over påsken har Akademiet haft et U12-hold bestående af Øens Hold-spillere og vores eget U13-hold afsted til henholdsvis SV Enter Cup og Baronie Cup i Holland, hvor vores unge striber blev matchet på højeste niveau.

På årets helligste dage i påsken drog U12 og U13 til Holland for at spille SV Enter Cup og Baronie Cup. Hvor U13 holdet udelukkende bestod af spillere fra vores eget akademi, så var U12-holdet et kombineret hold med spillere fra Øens Hold. Holdet bestod - udover vores egne striber - af spillere fra samarbejdsklubberne MG&BK, SfB, TPI og Marienlyst Boldklub. Ungdomsudviklingschef Mads Holm var godt tilfreds med turen, der gav nogle unikke oplevelser til drengene: 

- Det var en rigtig fed tur, hvor drengene har lært hinanden at kende på tværs af klubberne og har fået nogle unikke fodboldoplevelser, hvor de har mødt udenlandske modstandere på et rigtigt højt niveau. De var afsted i fire dage og spillede kampe lørdag og søndag mod nogle rigtige gode modstandere. For eksempel mødte U12 PSV Eindhoven og West Ham United F.C. - som vi begge slog - og derudover KRC Genk. Vi tabte desværre med en scoring i tillægstiden en højdramatisk kamp mod AZ Alkmaar i semifinalen, men jeg synes, at vi har repræsenteret OB på en rigtig fin måde – både på den måde vi spiller på samt uden for banen, siger Mads Holm og uddyber, hvor lærerigt det er for de unge drenge at møde international modstand:

- Det er en kæmpe oplevelse. Man kan i den grad mærke, at det er givende for drengene at prøve sig af mod udenlandske modstandere. De spiller selvfølgelig på en anden måde, hvor de er mere pragmatiske, og spiller også lidt hårdere, ligesom dommeren dømmer færre frispark. De er mere kyniske i forhold til, hvordan de spiller spillet, hvor de ikke har problemer med at stille sig dybt og forsvare, hvilket står i modsætning til, hvordan vi vil gøre tingene på, der måske er mere idealistisk. Dette er vi selvfølgelig nødt til at tilpasse og lære at være mere pragmatisk i tilgangen til spillet, siger Mads.

Turneringen havde deltagere fra alle de største adresser i Europa, og U13-cheftræner Mikkel Lassen var også ganske tilfreds med vores unge stribers præstation: 

- Det er fedt, at vores U13-hold på deres første tur som gruppe, bliver matchet mod de største akademier i Europa.  Til og med vinder vi tre ud af fem kampe, og det er en anerkendelse af vores talentudvikling, at vi kan ende over store akademier såsom West Ham United F.C., SC Heerenveen og Vitesse Arnhem, siger U13-cheftræner, Mikkel Lassen. 

U12-holdet, der spillede med i SV Enter Cup, var et hold med spillere fra flere Øens Hold-klubber, og netop Øens Hold hylder vi, når OB og Silkeborg IF mødes på søndag i 3F Superligaen. Det kan du læse mere om her.