DSC02048 copy

05.01.2023 07:37

Vi er blevet enige med J-League-klubben, Gamba Osaka, om en transfer for Issam Jebali, så tuneseren omgående skifter til den japanske klub.

Issam Jebali kom til OB i sommeren 2019, hvor han siden har spillet over 100 kampe i den stribede trøje. Det flotte spil blev belønnet med en udtagelse til VM, hvor Issam spillede i alle Tunesiens kampe, hvilket skabte international opmærksomhed om hans evner. Vi er derfor nu blevet enige med den japanske klub Gamba Osaka om et salg af Issam Jebali, som har skrevet under på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2026.

- Issam Jebali har gjort OB bedre med sin indsats for klubben, og vi ønsker ham og hans familie alt det bedste på det nye eventyr, der nu venter i Japan, siger fodbolddirektør, Björn Wesström, inden han fortsætter:

- Valget om at sælge Issam er baseret på sportslige og økonomiske vurderinger: Den første er, hvilke sportslige bidrag, jeg vurderer, OB får af en spiller, hvis vi vælger ikke at sælge ham. Min opfattelse er, at Issam havde en åbenlys motivation i løbet af efterårssæsonen til først at blive udtaget til VM for derefter at præstere til VM og åbne muligheden for en aftale med væsentligt større økonomi, end OB kan tilbyde.

- Det andet er, hvilken økonomisk værdi det er muligt at skabe for en 31-årig spiller, hvis spilleren ikke bliver solgt – om det er muligt at øge hans økonomiske værdi – og om vi som klub kan omsætte indtægten til en højere sportslig effekt, end hvis vi vælger ikke at sælge. Disse overvejelser og forhandlingerne med Gamba Osaka har ført os til beslutningen om at sælge Issam.

Issam Jebali gjorde sig allerede bemærket i Japan i sommer, da han sammen med det tunesiske landshold vandt Kirin Cup. Her gjorde Issam sig godt bemærket, da han både scorede i semifinalen mod Chile og i finalen mod værterne fra Japan, og nu flytter han således mere fast til Japan, da han har skrevet under på en kontrakt med Gamba Osaka.

- Det er selvfølgelig spændende at komme til en ny klub, og det er en ny udfordring, som jeg er nødt til at tage, men jeg har lært meget her, jeg har fået en masse erfaring, og jeg er blevet et bedre menneske og en bedre spiller. Det har været en skøn tid gennem tre og et halvt år, hvor jeg har følt, at jeg var fra Danmark, at jeg var fra Odense, så lige nu er det lidt svært, siger Issam Jebali.

Den tunesiske angriber forlader OB efter tre og et halvt år, hvor han nåede 102 kampe med 29 mål til følge, og selvom der nu venter nye udfordringer for Issam, så er det alligevel hårdt for ham at sige farvel.

- Vi har kæmpet sammen som by for klubben. Specielt de sidste seks måneder har været helt fantastiske, hvor over 10.000 kommer og støtter os hver gang. Man kan virkelig mærke, at der sker noget. For mig er det slutningen på en smuk historie, og jeg har været utrolig stolt over at kunne bære nummer 7 i den her klub, siger han.

Vi ønsker dig al held og lykke i fremtiden, Issam!