MicrosoftTeams-image (66)

04.01.2023 14:21

Der bliver ikke kun trænet hurtige pasninger og hårde afslutninger på Akademiet, da spillerne også skal træne det mentale aspekt i fodbolden, og derfor har vi nu ansat Josephine Bieler til at stå for den mentale træning hos de yngre årgange.

Josephine Bieler er ny mentaltræner på Akademiet, hvor hun sammen med Kenneth Phillipsen, som også er tilknyttet førsteholdet, skal arbejde med de unge talenters mentale forberedelse på fremtiden som fodboldspiller.

- Vi forsøger at lave et nyt mentalt setup, hvor der er større fokus på de enkelte spillere - men også på trænerne og det holdmæssige - så vi bliver endnu mere tydelige på vores mentale setup, siger akademichef, Tonny Hermansen.

Jesper Sangild, som tidligere har varetaget en del af den mentale træning på Akademiet, er nu overgået til en fuldtidsstilling som præstationsanalytiker for førsteholdet, og det gjorde det nu muligt at tilknytte Josephine Bieler på Akademiet:

- Vi har faktisk tidligere forsøgt at få fat i Josephine, og vi har haft nogle gode samtaler med hende. Hun har nogle sindssygt gode værdier, der passer godt til os, siger Tonny Hermansen og fortsætter:

- Hun kommer primært til at arbejde med de 12- til 14-årige, men vi har valgt, at hun også kommer til at have fokus på U15-holdet. På den måde kan Kenneth Philipsen have større fokus på de 16- til 19-årige, da de er tættere på at skulle tage det næste spring, for det, ved vi, kræver rigtig meget, da der kommer et meget større pres, når de kommer op i de aldre, fordi så nærmer tiden sig til, at de skal videre i processen.

Josephine Bieler har tidligere været mentaltræner for GOG, og siden november 2021 har hun også været tilknyttet fodboldklubben HIK, men nu vender hun altså hjem til Fyn, hvor hun er opvokset.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at starte. Det er en større klub, end den jeg kommer fra, så jeg glæder mig til de udfordringer, der venter. Jeg er selv fra Fyn, og efter et år i København ringede OB og spurgte, om jeg ikke kommer hjem, og det ville jeg gerne, siger Josephine Bieler og fortsætter:

- Jeg kommer til at lave workshops med de unge spillere, hvor vi snakker om forskellige emner som for eksempel planlægning eller modstand, og hvordan man håndterer det. Det kan også være individuelle snakke med spillere og trænere, om hvordan man får mentaltræningen med ud på banen, og hvordan man agerer pædagogisk overfor unge, og hvad der sker inde i hovederne på dem, da jeg tror, at det har stor indflydelse på præstationerne.

Udover at være ny mentaltræner på Akademiet er Josephine Bieler også blevet ansat som mentaltræner for Odense Sports College, hvor flere af akademispillerne bor.