U13

27.06.2023 10:15

Akademiets ungdomsudviklingschef Mads Holm, som er ansvarlig for segmentet U12-U14, ser tilbage på en sæson, hvor både træningsniveau og spillestil har bevæget sig i en positiv retning.

På Akademiets yngste årgange handler det primært om at lære de unge drenge, hvad det vil sige at være OB-spiller, så de bliver klar til at tage skridtet opad til de landsdækkende ligaer på årgangene U15-U19.

- På de yngste årgange det vigtigste at skabe en god træningskultur og et fedt miljø for vores børn og unge mennesker, og her er vi kommet langt. Vi træner både med højere intensitet og med mere smil på læben, og det er grundsubstansen af det, vi gerne vil: Drengene skal udvikle sig, og de skal have det fedt, mens de gør det, siger Mads Holm, der er ungdomsudviklingschef.

Vi har fået sammensat et fedt U12-hold

U12-årgangen handler om at gøre drengene klar til at komme på Akademiet for alvor. Foruden OB’s eget hold har der været samlet et hold af spillere fra Øens Hold-samarbejdsklubberne, og begge hold har i løbet af sæsonen fået lov at snuse til internationale kampe.

- Øens Hold-mandskabet har været ude at spille stævner og få nogle gode oplevelser i Holland og Tyskland, ligesom vores egne OB-drenge har været en tur i Tyskland. Derudover har vi fået samlet truppen til næste sæsons U13, og vi er helt overbeviste om, at vi har fået sammensat et fedt hold, der kan spille noget god fodbold, og som kommer til at træne rigtigt godt og skubbe hinanden i træningsmiljøet hver dag, siger Mads Holm.

U13 vandt sølvmedaljer

U13 vandt deres regionale pulje og kvalificerede sig dermed til finalekampene mod de øvrige puljevindere. Her blev det til en sejr mod Silkeborg IF, inden den sidste kamp endte med et 3-2-nederlag til FC Midtjylland i en tæt affære. U13-drengene sluttede dermed med sølvmedaljer.

- U13 gjorde det godt i en stærk pulje, hvor både Esbjerg og Haderslev har rigtigt dygtige hold. Det fede ved at vinde puljen er de efterfølgende finalekampe, som er en kæmpe oplevelse, der virkelig giver noget til drengene. Det var hårdt for dem at tabe den sidste kamp, men det var også enormt lærerigt at spille under det pres og mærke, når der virkeligt er noget på spil, siger Mads Holm.

En stor del af at blive U13 er overgangen til 11-mandsfodbold, og den har drengene klaret godt, fortæller Mads Holm.

- Spillestilsmæssigt er de begyndt at forstå, hvad 11-mandsfodbold handler om, og undervejs i sæsonen har de spillet mere og mere som et OB-hold. De har haft en ekstraordinært god træningskultur, hvor de har flyttet sig meget. De er parate, de har et godt sammenhold, de kommunikerer godt på banen, og både trænere og spillere kan stille krav til hinanden, siger Mads Holm.  

Individuelt har flere spillere taget store skridt i U14

U14 endte som nummer tre i en tæt række, hvor de har taget nogle vigtige udviklingsskridt frem mod overgangen til U15, hvor årgangen for første gang skal prøve kræfter med en landsdækkende række.

- Det var en god række med en masse fede kampe. Med lidt tur i den kunne vi godt være blevet nummer 1 eller 2, men det er vigtigt, at drengene bliver matchet, og det er de blevet. De har haft et rigtig godt halvår, hvor de har flyttet sig meget på kultur. De er kommet tættere på at ramme den spillestil, vi gerne vil have, og specielt er de blevet markant bedre i erobringsspillet. Individuelt har flere spillere taget store skridt og ligner nu nogle drenge, som er klar til at blive U15-spillere, afslutter Mads Holm.