347081983_1250935932194835_2667268530937915150_n

19.05.2023 11:16

I sidste weekend deltog et hold bestående af 15 Øens Hold spillere i Stralau Cup U12 2023, hvor de fik mulighed for at møde nogle af de store holdnavne og tage et stort skridt i deres udvikling.

Det fynske talentudviklingssamarbejde var repræsenteret i Berlin, da der i sidste uge blev afholdt Stralau Cup U12 2023 i den tyske hovedstad, hvor et stribet hold bestående af 15 spillere fra Øens Hold deltog.

Her blev taget et stort skridt i de unge fynboers udvikling, som er anderledes fra, hvad de møder i Ådalen eller de andre fynske træningsbaner:

- Når vi hjemme i Ådalen arbejder med spillernes udvikling i den her aldersgruppe, så har vi rigtig meget fokus på, at de skal udvikle sig på de tekniske færdigheder og de ting, som de ikke er så gode til endnu, hvor vi anerkender fejl som en vigtig del af læringsprocessen, og at resultater ikke er et parameter vi måler dem ud fra, siger Mathias Nyman, der er U12-cheftræner i OB, inden han fortsætter:

- På de her udenlandsture fylder resultaterne langt mere, og spillerne får dermed plads til at lære og mærke, hvordan det er at skulle præstere på højeste niveau, hvor en god præstation ikke er nok, hvis man ikke vinder, og ligeledes hvordan man får en sejr, på trods af præstationen ikke var god. De bliver dermed for en kort stund sat i en arena, hvor man oplever, hvad det vil sige at være professionel fodboldspiller, og hvad det kræver at være under det pres.  

Udover de fodboldmæssige oplevelser var turen også en mulighed for at opleve en europæisk storby med stor historie, hvor de unge drenge havde mulighed for at skabe minder sammen, de aldrig glemmer. Turen gik blandt også forbi det olympiske stadion, hvor det for mange af drengene, var deres første møde med så stor en arena.

Stor europæisk modstand
På banen klarede drengene sig også flot, hvor de ved lørdagens turnering sluttede som nummer tre efter blandt andet en sejr over tyske Hamburger SV på 2-0.

Drengene spillede en flot turnering, hvor de lørdag sluttede over store klubber som Hamburger SV, Southhampton, Union Berlin og RB Leipzig, hvor de fynske drenge formåede at slå de to førstnævnte klubber i løbet af søndagen.