Simon Finsen er ny ungdomsudviklingschef

28.11.2023 14:35

Til januar starter Simon Lang Finsen som ny ungdomsudviklingschef i OB. Han kommer til klubben fra Svendborg fB og Skolerne i Oure, hvor han de sidste tre år har fungeret som Head of Coaching.

‎I oktober meldte vi ud, at vores hidtidige ungdomsudviklingschef, Mads Holm, skifter til Viborg FF, hvor han skal være talentchef. Vi har nu fundet hans afløser her på Fyn, hvor 34-årige Simon Finsen til januar starter på Akademiet som ny ungdomsudviklingschef.

- OB er den højest rangerede klub på Fyn – både på seniorniveau og på ungdomsniveau - og hvis man er ambitiøs som fynbo, så tænker jeg, at man gerne vil være en del af klubben, siger Simon Finsen og fortsætter:

- Her skal jeg sikre mig, at de strategiske beslutninger, der er taget af den sportslige ledelse for ungdom, også er dem, der lever ude i hverdagen på det enkelte hold og hos trænerne.

Derfor glæder Simon Finsen sig nu også til at møde alle trænerne og spillerne, så han kan være med til at sikre, at både spillere og trænere udvikles i Ådalen.

- Jeg vil bidrage med et stort fokus på, at vi hele tiden skal lede efter de få procenter, så vi kan gøre udviklingsmiljøet rigtig, rigtig godt for både spillerne og trænerne. Hvordan kan vi gøre, så vi hele tiden skubber til os selv og tager et lille skridt hver dag for at nå hen til de mål, vores trænere og vores spillere har, spørger han retorisk.

Simon Finsen skal forme klubbens trænere og spillere

Simon Finsen har længe været tilknyttet Svendborg fB og Skolerne i Oure, hvor han både har været T+-træner og Head of Coaching, og derudover har han også arbejdet i Næsby Boldklub, så det er en mand med godt kendskab til fynsk fodbold, der nu starter i OB.

- Vi føler simpelthen, at det er den helt rigtige kandidat, som vi har fået. Han har været på banen i rigtig mange år, hvor han har været Head of Coaching i Svendborg. Det vil sige, han er fodboldfagligt dygtig, og derudover har han også den fordel, at han har været med til at arbejde med det administrative på licensen. Simon har også et indgående kendskab til den fynske fodboldverden, og det synes jeg er et stort plus, siger Tonny Hermansen, der er Akademichef i OB.

For Simon venter der da også et alsidigt job, hvor man ikke kun skal sidde på kontoret. Han skal tværtimod være med til at forme klubbens trænere og spillere gennem tydelige strategier, der omhandler, hvordan og hvorledes vi uddanner vores spillere.

- Det er et job, hvor man er ude og træne med spillerne og træne med trænerne. Hvor man hele tiden superviserer og følger op på træningerne ved at arbejde med dem, når træningerne er slut. Det er et job, hvor man er med til at planlægge træningerne og er med til at sikre, at det indhold, der ligger i vores årsplan, det bliver gennemført, og så er det samtidigt et job, hvor man også er med til at beslutte, hvad der skal ske på Akademiet, da han får plads i akademiledelsen sammen med Nick Makuta, Jesper Eriksen, Ulrik Bredegaard og mig, siger Tonny Hermansen.

Stor interesse for stillingen

Stillingen som ungdomsudviklingschef i OB blev slået op i oktober, og siden har det været en spændende proces for Tonny Hermansen og resten af akademiledelsen at finde afløseren:

- Det har været en lang proces at vælge de her ud, og det har været positivt, at der har været så mange, der har været interesserede i jobbet. Både fra Danmark og det store udland – og det er ikke kun lige i Skandinavien; det har været fra Spanien, fra Portugal og fra England. Det har været en lang og god proces, og vi føler, at vi nu har fundet den helt rigtige til jobbet, siger Tonny og fortsætter:

- Det har været dejligt at se, hvor mange der har haft interesse i det her job, og hvor mange der har haft interesse i at komme til OB. Det synes jeg også sender et signal om, at folk på holder øje med, hvad der foregår i vores klub og kunne tænke sig at være en del af det miljø, vi har, og det synes jeg er rigtig positivt.

Simon Lang Finsen starter som ny Ungdomsudviklingschef i OB den 1. januar, hvor han har underskrevet en kontrakt, der løber frem til sommeren 2026.