_DSC5205 copy

02.10.2023 20:10

OB må se langt efter top-6 efter 2-1 nederlag til Lyngby på hjemmebane. Den manglende effektivitet foran mål resulterede i OB’s fjerde nederlag på stribe i Superligaen.

3F Superligaen, 10. runde
Mandag d. 2. oktober 2023, kl. 19:00, Nature Energy Park

OB – Lyngby BK 1-2 (0-1)
0-1: Tochi Chukwuani (35.)
0-2: Andri Gudjohnsen (50.)
1-2: Tobias Slotsager (60.)

OB: Sven Köhler (45.), Tobias Slotsager (51.), Alasana Manneh (67.)
Lyngby BK: Magnus Jensen (60.), Pascal Gregor (78.), Tuchi Chukwuani (89.)

Tilskuertal: 7.630

Kampens dommer: Aydin Uslu

Udgangspunktet inden mandagens opgør hed tre Superliga-nederlag i træk. Dermed var det et faktum, at holdet skulle genfinde formen i aftenopgøret mod Lyngby BK, hvis de skulle bryde den kedelige stime af resultater i Superligaen.

Der var derfor kun en ting for øje: En sejr og tre point. OB kom da også klart bedst fra start og var flere gange ikke langt fra at bringe sig foran i kampens indledende minutter. Største mulighed blev skabt på baggrund af en dyb bold fra Sven Köhler til den netop kårede månedens spiller, Don Deedson, der så ham alene med Kikkenborg i Lyngbys mål. Desværre sørgede sikkert målmandsspil for at afværge OB’s angreb.

De flotte takter viste sig drypvist videre ind i første halvleg, men fælles for hvert angreb var, at hjemmeholdet var uskarpe på den sidste berøring. Det tillod Lyngby at spille sig ind i kampen, hvor de kom tilsvarende tæt på Martin Hansens mål.

Og efter 34 minutter gik den ikke længere. En høj bold i retning mod Tochi Chukwuani, der stod klar i feltet, blev sikkert headet i mål. Andreas Alm og Co. havde dermed en enorm opgave at løse med en måltavle, der viste 0-1 ved halvleg.

Slemt blev værre, da Lyngby kort inde i anden halvleg bragte sig foran 2-0 på et mål af Andri Gudjohnson.

Som modet stille og roligt forsvandt fra både banen og tribunerne, sparkede Tobias Slotsager både liv i kampen og i troen på, at kampen kunne vendes ved at reducere til 2-1. Målet fyrede op for kedlerne, og i de efterfølgende minutter kunne OB notere sig op til flere skud på mål med det samme flotte spil, de indledte kampen med.

Chancerne blev ved med at komme for OB, men både Charly Nouck og Mohamed Buya Turay brændte store chancer. Og som i første halvleg var problemet ikke opspillet, men derimod manglen på kynisme i afslutningerne.

Og efter syv minutters tillægstid var det en kendsgerning. 17 skudforsøg, ét mål og endnu et nederlag.