Aske Adelgaard sælges til Go Ahead Eagles

19.08.2024 14:00

Vi er blevet enige med Go Ahead Eagles om et salg af Aske Adelgaard, så den 20-årige venstreback nu rykker til den hollandske Æresdivision.

Aske Adelgaard startede med at spille fodbold i OB allerede som fireårig, og på nær en kort afstikker til Randers FC, har han spillet her i Odense lige siden. Derfor er det også en vemodig fynbo, der nu takker af i OB.

- OB har betydet sindssygt meget for mig og min familie, og stort set alle i mine familie har spillet i OB, så jeg er stolt over at have båret den stribede trøje. Jeg har været i OB, siden jeg var fire år, så det er et vemodigt farvel efter så mange minder og venskaber for livet, siger Aske Adelgaard, inden han fortsætter:

- OB har virkelig hjulpet mig til at være den fodboldspiller og det menneske, jeg er i dag, så jeg vil gerne takke alle medspillere, trænere, stab og fans for at have bidraget i processen. Nu vil jeg tage alt det, jeg har lært, med mig til Holland, og det har jeg glædet mig meget til.

Efter 42 førsteholdskampe i den stribede trøje er det nu slut, da Aske fremover vil trække i Go Ahead Eagles rød/gule trøje. Her bliver Aske desuden holdkammerat med Jakob Breum, som han tidligere har spillet sammen med i OB både på Akademiet og i førsteholdstruppen.

- Vi har haft brug for at skabe sammenhængskraft og maksimalt engagement

I den seneste sæson spillede Aske 20 kampe i den stribede trøje, mens han i denne sæson ikke har været udtaget til kamp. Selvom Aske Adelgaard har spillet i OB siden barnsben, så har han i løbet af denne sommer gjort det tydeligt, at han ønskede at prøve sig af i et andet fodboldmiljø.

- Efter nedrykningen har Aske gjort det klart, at han efter så mange år i OB er nysgerrig på, hvad fodboldlivet ellers tilbyder. Og da vi har haft brug for at skabe sammenhængskraft og maksimalt engagement, har Askes afslutning af sin anden periode i OB været anderledes end ønsket, siger Troels Bech, der er sportsdirektør i OB.

-  Nu er muligheden kommet for, at Aske kan flytte sin karriere til udlandet, så selvom vi gerne ser vores egne akademister rykke frem på A-holdet, har vi accepteret at efterkomme Askes ønske. Aske, vi ønsker dig held og lykke, slutter Troels Bech.

Vi takker Aske for tiden i striber og ønsker ham held og lykke i Go Ahead Eagles, hvor han har underskrevet en fire-årig kontrakt.