Björn Wesström har sat overskriften ”overlevelse”

09.02.2024 15:12

Den 16. februar sparker vi 3F Superligaen i gang igen, og vores fodbolddirektør, Björn Wesström, ser frem mod et spændende forår, hvor alle sejl er sat ind for at sikre overlevelse.

Vinterforberedelsernes sidste træningskampe er færdigspillet, og vi ser nu alle frem mod en spændende forårssæson, der snart sparkes i gang igen.

- 2023 var et turbulent år, hvor vi ikke opnåede det sportslige mål om at spille top-6. Dog lykkedes det os at sælge spillere for rekordbeløb, og vi har siden omorganiseret os, så vi nu står stærkere, siger Björn Wesström, der er fodbolddirektør i OB.

En af årets omorganiseringer har været på cheftrænerposten, hvor Søren Krogh siden november har fungeret som cheftræner i OB. Først på en midlertidig aftale som siden blev vekslet til en længerevarende kontrakt, der løber frem til sommeren 2026.

- Med Søren som ny cheftræner har vi fået andre rutiner, en højere træningsmængde og justeringer i spillestilen. Disse dele skal gøre os bedre både på kort og lang sigt, siger Björn Wesström.

- Jeg er sikker på, at han bliver en central spiller i klubben

Uden for banen er der også sket ændringer, da Jimmi Nagel Jacobsen ved indgangen til det nye år startede i klubben, hvor han fik ansvaret som rekrutteringsansvarlig i OB.  

- I arbejdet med at udvikle organisationen har Jimmi de kompetencer, der håndterer både praktisk scouting-arbejde og administration af aftaler. Jimmi er en klog og erfaren mand, og i OB har han allerede bidraget med sin viden om spillere og med adgang til sit netværk, siger Björn Wesström.

Med Jimmi Nagel Jacobsen som rekrutteringschef har vi i løbet af januar hentet to nye spillere ind udefra, James Gomez og Viljar Myhra, mens Yaya Bojang blev rykket op fra Akademiet til førsteholdstruppen.

- James Gomez øger konkurrencen på kort sigt, og jeg er sikker på, at han bliver en central spiller i klubben på lang sigt, siger Björn Wesström og fortsætter:

- I forhold til Viljar Myhra så har vi på alle områder sat overskriften "overlevelse". Martin har en fysisk situation, der kræver dosering i træningen, og indtil den situation er fuldt genoprettet, havde vi kun én førsteholdsmålmand med superligaerfaring. Gud forbyde det, men hvis han får en skade eller sygdom, har vi ingen med den erfaring, som, vi vurderer, er nødvendig ud fra overlevelsesperspektivet. Derfor rekrutterede vi en målmand, der sikrer de værdier, vi ønsker både på kort og langt sigt, slutter Björn Wesström.

Både James Gomez og Viljar Myhra kan få deres hjemmebanedebut søndag den 25. februar kl. 16.00, hvor vi møder Brøndby IF. Du sikrer dig billet til årets første hjemmekamp her.