Ny anførergruppe i OB

15.02.2024 14:38

I den resterende del af sæsonen vil anførergruppen i OB bestå af Filip Helander, Bashkim Kadrii, Tom Trybull og Martin Hansen, der gennem et fladere hierarki vil være Søren Kroghs talerør ind til førsteholdstruppen. Til forårspremieren mod Viborg FF bliver det Filip Helander, der bærer anførerbindet.

Søren Krogh og trænerteamet har fuld fokus på at sikre overlevelse i 3F Superligaen, og for at frigive mest mulig energi til truppen, er der nu sammensat en ny anførergruppe i klubben.

- Hvis man kigger på vores situation lige nu, så handler det ikke om, hvad der skal ske på den lange bane. Det handler om at sørge for, at OB er i Superligaen til næste sæson, og der føler jeg, at det her er det rigtige på den korte bane, så vi kan få mest mulig kraft ind i den her gruppe, siger cheftræner Søren Krogh, inden han fortsætter: 

- Det er Filip Helander, Tom Trybull, Bashkim Kadrii og Martin Hansen, som vi har valgt til at danne al den energi, der skal ligge rundt omkring holdet i de næste fire måneder.  

Søren Krogh mener, at den hierarkiske tilgang til anførertildelingen ikke følger tidens ledelsessyn, og derfor vil en anførergruppe give mere for holdet end en enkelt anfører og viceanfører.

- Jeg synes, det kan give en bredere dækning rent ledelsesmæssigt. Vi frigiver flere kræfter i forhold til at lede holdet i en god retning, og jeg har også flere indgange til truppen, og jeg har flere talerør til truppen.  

- Vi vil gerne have mest muligt ledelsespotentiale ind i gruppen, og jeg tror også, at det er den måde, der vil blive tænkt på i fremtiden. Den gamle hierarkiske tildeling af en anfører vil jeg gerne bevæge mig væk fra, så vi får et bredere lederskab i gruppen. 

Anførergruppen består fremover af Filip Helander, Bashkim Kadrii, Tom Trybull og Martin Hansen

Valget er faldet på en rutineret gruppe af spillere, der alle har prøvet sig selv af i flere forskellige klubber og ligaer.

- De er alle nogle naturlige ledere. Filip er en spiller med en masse international erfaring. Han har spillet på højt niveau i mange år, og han kender gamet og det at spille under et kolossalt stort pres. Så jeg synes, det er et meget naturligt valg, når han med sin ro og karisma skaber følgeskab. 

- Bashkim er en kulturbærer - for de gode ting. Han bærer OB-hjertet som ingen andre, og det er bare det mest naturlige valg.  

- Tom er en spiller med stor erfaring og en foregangsmand for alt, hvad der foregår. Han træner hårdt og viser vejen. Han er god at snakke med og er både fodbold- og trænerinteresseret. Han er i gang med at tage sin træneruddannelse, og træner med akademiholdene om morgenen en gang om ugen, så det er en god type at have med i den her gruppe. 

- Martin har masser af erfaring; han har prøvet meget, er en klassekeeper og ved hvad det handler om. Martin er med i gruppen, da han er en karakter, der fylder meget, og som giver rigtig meget. Han støtter op og bakker op, til trods for at han er skadet. Han kommer ikke til at spille så meget, men han kan stadig bidrage med noget lederskab og noget ansvar.

Filip Helander bærer anførerbindet til forårspremieren

I morgen bliver det dog Filip Helander, der går forrest på banen med anførerbindet om armen.

- Der er nogle gode anførertyper i den her gruppe, og der vil jeg have mandat til at modellere det, som jeg vil, men planen er, at Filip er anfører, og Bashkim tager bindet, hvis Filip ikke er der, siger cheftræneren.

Det betyder samtidigt, at Bjørn Paulsen, der har båret anførerbindet i efteråret, nu træder ud af anførergruppen.

- Ændringen i anførergruppen er sket i dialog med alle drengene – også dem som var en del af anførergruppen før – så der er ikke noget dramatisk i det. Bjørn og Slotsager er trådt lidt ud, og det frigiver måske lidt flere kræfter til at tænke på sig selv, sin egen performance og sin egen rolle i gruppen, slutter Søren Krogh.

Du kan være med, når vi på i morgen kl. 19.00 skyder 3F Superligaen i gang mod Viborg FF ved at sikre dig billet til kampen her.